DemoFV Napisano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 Cześć, mam pytanie do kogoś, kto się spotkał z podobnym obrazkiem: czy jeśli przy kilku nyplach pojawiły się lekkie pęknięcia, oznacza to, ze szprychy zostały za mocno dokręcone? Koło było oddane do centrowana - jest idealnie proste, ale zauważyłem, ze pojawiły się w kilku miejscach takie "pęknięcia". Nie wiem niestety, czy były one już przed oddaniem do centrowania - nie robiłem zdjęć przed Można na tym jeździć? Żadne skoki, lekkie mtb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Obręcz do wywalenia. Nigdy nie wiesz kiedy i w jakiej sytuacji pęknie do końca. Ile ważysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 31 Grudnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Obstawom kiepską/wadliwą obręcz. Przy zbyt mocnym naciągnięciu prędzej by szprychy zaczęły pękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DemoFV Napisano 31 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Waze 81kg/192 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Stawiam na brak podkładek pod nyple. To obręcz nieoczkowana więc podkładki wymagane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DemoFV Napisano 31 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 No nic, to bede jeździł, ale w głowie zakup nowego koła mnie czeka 😕 chyba ze sama obręcz + zaplecenie na nowo wyjdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Te obręcze do niedawna poniewierały się po platformach aukcyjno-sprzedażowych po 60-70zł. Może gdzieś jeszcze trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DemoFV Napisano 31 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Dobije te, co mam. Może zrobie na nich jeszcze nadchodzący sezon A jak bede chciał je zmienić, to pewnie pójdę w DT 533d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) 6 godzin temu, DemoFV napisał: No nic, to bede jeździł, ale Nie ryzukuj zdowia lub życia! Wymień te obręcze, bo jak Ci pęknie w złym momencie i przewrócisz się pod TIR-a to będzie za późno, aby żałować... Taka oszczędność może skończyć się fatalnie. Edytowane 31 Grudnia 2022 przez Kowal1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi