janek333 Napisano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Witam. Zaczynając od początku. Wyszedłem pojeździć na rowerze, wszystko było w porządku, hamulce hamowały z normalna siłą. W trakcie powrotu do domu, przy hamowaniu z górki poczułem brak siły hamowania w tylnym hamulcu. Gdy siedzę na rowerze klamka nie ma tego momentu końcowego, gdzie zaczynamy wciskać z większa siłą. Sprawdziłem cały zacisk wraz z klamką i wszystko jest suche, nic nie wyciekło. Dodam, że hamulec był odpowietrzany na początku listopada. Nie wiem czy jest to istotne, ale również wczoraj przemyłem rower na myjni (było to około 5 godzin przed cała sytuacją) i przypadkiem nalałem trochę wody do klamki i zaczęła lekko trzeszczeć przy zaciskaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 Ciężko zdiagnozować przez internet, jak nie ma wycieków to mogła się uszkodzić membrana i się zapowietrzył lub padł oring na tłoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi