janek333 Napisano 29 Grudnia 2022 Napisano 29 Grudnia 2022 Witam. Zaczynając od początku. Wyszedłem pojeździć na rowerze, wszystko było w porządku, hamulce hamowały z normalna siłą. W trakcie powrotu do domu, przy hamowaniu z górki poczułem brak siły hamowania w tylnym hamulcu. Gdy siedzę na rowerze klamka nie ma tego momentu końcowego, gdzie zaczynamy wciskać z większa siłą. Sprawdziłem cały zacisk wraz z klamką i wszystko jest suche, nic nie wyciekło. Dodam, że hamulec był odpowietrzany na początku listopada. Nie wiem czy jest to istotne, ale również wczoraj przemyłem rower na myjni (było to około 5 godzin przed cała sytuacją) i przypadkiem nalałem trochę wody do klamki i zaczęła lekko trzeszczeć przy zaciskaniu. Cytuj
rkopec16 Napisano 30 Grudnia 2022 Napisano 30 Grudnia 2022 Ciężko zdiagnozować przez internet, jak nie ma wycieków to mogła się uszkodzić membrana i się zapowietrzył lub padł oring na tłoku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi