tobo Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Hej. Po wejściu na stronę główną forum bądź gdziekolwiek indziej część ekranu mam zafajdaną reklamowym szajsem. Czasem praktycznie całość jest zasłonięta przez reklamowe łajno. Baner reklamowy zasłania połowę opcji konta użytkownika. Pytania: 1. Czy to kwestia ustawień przeglądarki? Jest możliwość ograniczenia tego bądź wyłączenia? 2. Czy to robota właściciela tej strony, przyzwala on na to bądź zarabia nawet kosztem irytacji użytkowników? Wiem że pieniądze są ważne ale mam wrażenie że tu sprzedaż rzeczy niepotrzebnych jest wiająco wszechobecna. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Potwierdzam i dodaję IRRRRytację do sześcianu, to zasłanianie góry już jakoś zaakceptowałem, ale teraz każde wejście na temat na forum to reklama blokująca dokładnie cały ekran. Telefon po prostu odrzuca od forum, w przeglądarce na pc blokery to znoszą, ale w telefonie jest fatalnie…. Czy to jest do poprawienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Używam Firefox na IOS i nie ma tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 51 minut temu, itr napisał: Potwierdzam i dodaję IRRRRytację do sześcianu, to zasłanianie góry już jakoś zaakceptowałem, ale teraz każde wejście na temat na forum to reklama blokująca dokładnie cały ekran. Telefon po prostu odrzuca od forum, w przeglądarce na pc blokery to znoszą, ale w telefonie jest fatalnie…. Czy to jest do poprawienia? Zrobiłem myk na inną wyszukiwarkę (duckduckgo), szit zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Tylko kiedy na telefonie jest zasada zero kolejnych aplikacji to trochę nie działa inna przeglądarka, zanim mogłem przeczytać co odpisałeś ekran wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Co Ty masz za przeglądarkę? Normalnie używam Vivaldi, na telefonie też, nie ma żadnych reklam. Z ciekawości odpaliłem Chrome, też nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Już kilka razy poruszałem ten temat. Poniżej zrzut z mojego ekranu. Podczas przewijania mam chwile gdy reklamy zajmują ponad 90% ekrany. Ustawienia przeglądarki mnie nie interesują, ta co mam mi odpowiada, a że forum rowerowe bombarduje mnie reklamami z przeróżnym szmelcem, który mnie nie interesują to nie mój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 52 minuty temu, itr napisał: Tylko kiedy na telefonie jest zasada zero kolejnych aplikacji to trochę nie działa inna przeglądarka, zanim mogłem przeczytać co odpisałeś ekran wygląda tak: U mnie działa Firefox, duckduckgo i chrome. Teraz korzystam z duck, jest bez problemów I bez reklam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Bardzo fajnie, że znaleźliście rozwiązanie Waszego problemu. Bardzo fajnie, że mamy takie forum za friko. Bardzo fajnie jest pomóc i wspomóc jego działanie przez kilka baner-klików w miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Ja sobie w musku wyłączyłem reklamy, nie zwracam na nie uwagi, nie przeszkadzają mi nawet gdy zajmują pół ekranu telefonu, mam to w czterech literach, żyję i nic mi nie jest, uff. Jeszcze jak chcę kliknąć w dzwoneczek to muszę odganiać reklamę. Pozdrow'er 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Kaza ale ja mam co chwilę cały ekran : … czy to wina Safari a nie forum ? kiedyś reklamy były normalne, potem zaczęły zasłaniać dzwonki i meni , a teraz blokują całość ekranu więc tak jak ożywiłem się na Mikołaja i zaglądam to lekko idzie ciężko wytrzymać także są pewne granice nasycenia reklamy, graniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Są fora gdzie administracja jasno pisze co i ile kosztuje, a użytkownicy zrzucają się na opłatę. I to bardzo dobrze funkcjonuje, wszystko działa bez tych irytujących i nikomu niepotrzebnych reklam. No chyba, że to forum ma charakter komercyjny, to zmienia postać rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kf454 Napisano 12 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 polecam zainstalować wtyczkę Adblock, wtedy wszystkie reklamy znikną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi