wiesiors4 Napisano 27 Grudnia 2022 Napisano 27 Grudnia 2022 Cześć, mam problem z dobraniem błotników do mojego roweru. Byłem już w dwóch sklepach stacjonarnych (nie było nic co by pasowało), zamówiłem też dwa zestawy na Internecie i oba musiałem odesłać. Problem polega na mocowaniu tylnego błotnika do ramy. Nie dość, że jest mało miejsca, to jeszcze otwór nie jest wyprowadzony w kierunku tyłu, tylko tak jakby od strony koła (jak na zdjęciu). Rower to Romet Orkan 5. Czy ktoś jest w stanie polecić pełne błotniki, które bez problemu podejdą do tego roweru? Cytuj
wiesiors4 Napisano 28 Grudnia 2022 Autor Napisano 28 Grudnia 2022 I jeszcze dosyłam zdjęcie, bo wcześniej się nie załączyło. Czy faktycznie tak trudno będzie dobrać te błotniki czy tylko w sklepach mi tak powiedzieli, bo nie mieli na stanie? 🙃 Cytuj
chudzinki Napisano 28 Grudnia 2022 Napisano 28 Grudnia 2022 Tak Ci powiedzieli żeby nie mieć problemów i myślę, że jedynie użytkownik dokładnie tego samego modelu może Ci polecić takie, które bez jakiejkolwiek przeróbki podejdą. Każdy, no może prawie każdy model, dostosowany pod rozmiar i szerokość koła, podejdzie tylko trzeba coś tam podgiąć, coś tam wstawić, a może i coś uciąć. Cytuj
keltu Napisano 28 Grudnia 2022 Napisano 28 Grudnia 2022 (edytowane) SKS Bluemels, w tym miejscu nic nie trzeba montować. Miałem je na swoim fitnessie w zeszłym sezonie, fajny stabilne i bardzo ładne błotniki a miejsca miałem mniej niż ty. Tylko jak chcesz żeby były równo ustawione względem koła pewnie trzeba będzie troszkę dociąć te mocujące druty ale chyba masz jakąś piłkę/brzeszczot do metalu? Edytowane 28 Grudnia 2022 przez keltu Cytuj
wiesiors4 Napisano 9 Stycznia 2023 Autor Napisano 9 Stycznia 2023 Patrzyłem te SKS Bluemels i są dosyć drogie, finalnie zamówiłem SKS Routing z takim samym mocowaniem, powinno być dobrze 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi