HectorZKS Napisano 27 Grudnia 2022 Napisano 27 Grudnia 2022 Witam serdecznie, z uwagi na potrzebę wysokiej mobilności tj. zabranie roweru do bagażnika, pociągu, komunikacji potrzebuję roweru składanego z napędem elektrycznym. Rower w 90% będzie wykorzystywany do miasta, więc nie potrzebuję zasięgów rzędu > 50km. Pozostałe 10% będą to okazjonalne wycieczki po podmiejskich ścieżkach rowerowych, czasami może zdarzyć się szuter. Z racji budżetu przeglądałem rowery używane, lecz w podobnym budżecie można dostać wyroby decathlonu, media expert lub marki HIMO. To będzie mój pierwszy rower zarówno elektryczny jak i składany, proszę więc o porady czym się kierować. Chociaż myślę, że ze względu na charakter napędu rower nowy byłby lepszym rozwiązaniem Cytuj
kipcior Napisano 27 Grudnia 2022 Napisano 27 Grudnia 2022 W tym budżecie kieruj się kolorem. Serio, tu nie ma nic do wyboru. Nowy z Decathlonu przynajmniej ma gwarancję. I dętki sobie zamów od razu, bo do takich kółek możesz ich nie dostać od ręki. Cytuj
Mihau_ Napisano 27 Grudnia 2022 Napisano 27 Grudnia 2022 4 godziny temu, HectorZKS napisał: z uwagi na potrzebę wysokiej mobilności 20 kg rower, który trzeba nosić nie jest synonimem wysokiej mobilności BTW jeśli rower będzie do jazdy w mieście (gdzie jeździ się wolno), zasięgu dużego nie potrzebujesz to po co ci w ogóle elektryk? Bardziej się zmęczysz targaniem tego niż jazdą. Budżet też masz malutki, zostają tylko marketówki, gdzie serwis po okresie gwarancji może być mega utrudniony/niemożliwy. Kupiłbym raczej "wypasionego", analogowego składaka Cytuj
Kettler Napisano 27 Grudnia 2022 Napisano 27 Grudnia 2022 (edytowane) @HectorZKSwszyscy chcą Twojego szczęścia….nie daj sobie go zabrać. A serio sam jestem raczej moja żona użytkownikiem elektryka (przeróbka ze Scotta Contesss) Kiedyś w parku spotkałem parę emerytów wyposażonych w elektryczne składaki na małych kółkach z baterią wyjmowaną od góry. Podpytywałem ich jak im się na tym jeździ. Byli zachwyceni, twierdzili że od kiedy mają te rowery znacznie więcej jeżdżą i potrafią nawet zrobić 50 km. Popatrz jak pisze @kipciorna ofertę Decathlonu. https://www.decathlon.pl/p/mp/argento/rower-elektryczny-argento-piuma-skladany-czarny-rama-17-cali/_/R-p-18897303-7576-4800-bf98-245b3c781753?mc=18897303-7576-4800-bf98-245b3c781753_c1&c=Czarny Opcja z wyjmowanym akumulatorem ma swoje zalety, rower bez jest 2-3 kg lżejszy, co ułatwia transport, akumulator można ładować w domu, mniej łakomy kąsek dla złodziei. Edytowane 27 Grudnia 2022 przez Kettler Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi