HectorZKS Napisano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 Witam serdecznie, z uwagi na potrzebę wysokiej mobilności tj. zabranie roweru do bagażnika, pociągu, komunikacji potrzebuję roweru składanego z napędem elektrycznym. Rower w 90% będzie wykorzystywany do miasta, więc nie potrzebuję zasięgów rzędu > 50km. Pozostałe 10% będą to okazjonalne wycieczki po podmiejskich ścieżkach rowerowych, czasami może zdarzyć się szuter. Z racji budżetu przeglądałem rowery używane, lecz w podobnym budżecie można dostać wyroby decathlonu, media expert lub marki HIMO. To będzie mój pierwszy rower zarówno elektryczny jak i składany, proszę więc o porady czym się kierować. Chociaż myślę, że ze względu na charakter napędu rower nowy byłby lepszym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 W tym budżecie kieruj się kolorem. Serio, tu nie ma nic do wyboru. Nowy z Decathlonu przynajmniej ma gwarancję. I dętki sobie zamów od razu, bo do takich kółek możesz ich nie dostać od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 4 godziny temu, HectorZKS napisał: z uwagi na potrzebę wysokiej mobilności 20 kg rower, który trzeba nosić nie jest synonimem wysokiej mobilności BTW jeśli rower będzie do jazdy w mieście (gdzie jeździ się wolno), zasięgu dużego nie potrzebujesz to po co ci w ogóle elektryk? Bardziej się zmęczysz targaniem tego niż jazdą. Budżet też masz malutki, zostają tylko marketówki, gdzie serwis po okresie gwarancji może być mega utrudniony/niemożliwy. Kupiłbym raczej "wypasionego", analogowego składaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 (edytowane) @HectorZKSwszyscy chcą Twojego szczęścia….nie daj sobie go zabrać. A serio sam jestem raczej moja żona użytkownikiem elektryka (przeróbka ze Scotta Contesss) Kiedyś w parku spotkałem parę emerytów wyposażonych w elektryczne składaki na małych kółkach z baterią wyjmowaną od góry. Podpytywałem ich jak im się na tym jeździ. Byli zachwyceni, twierdzili że od kiedy mają te rowery znacznie więcej jeżdżą i potrafią nawet zrobić 50 km. Popatrz jak pisze @kipciorna ofertę Decathlonu. https://www.decathlon.pl/p/mp/argento/rower-elektryczny-argento-piuma-skladany-czarny-rama-17-cali/_/R-p-18897303-7576-4800-bf98-245b3c781753?mc=18897303-7576-4800-bf98-245b3c781753_c1&c=Czarny Opcja z wyjmowanym akumulatorem ma swoje zalety, rower bez jest 2-3 kg lżejszy, co ułatwia transport, akumulator można ładować w domu, mniej łakomy kąsek dla złodziei. Edytowane 27 Grudnia 2022 przez Kettler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi