spidelli Napisano 21 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2023 (edytowane) Wczoraj po pracy. Wybaczcie jakość zdjęć ale byłem na długu tlenowym a okulary zaparowane, dopiero na kompie okazało się, że niemal wszystkie zdjęcia to crap, oto dwa najlepsze: Natomiast sobota to wolna sobota, można śmigać od rana, nawet bez śniadania: Może nie do końca rower używam zgodnie z przeznaczeniem, przynajmniej jak dotychczas, bo nie kręcą mnie rąbanki ko kamieniach ale jazda po śniegu - z****bsta zabawa. Cieszę się, że zdecydowałem się jednak na 29" i dość szeroką oponę. Naprawdę dzisiaj cieszyłem się jak głupi sam do siebie, w szczerym polu, z gilem pod nosem Edytowane 21 Stycznia 2023 przez spidelli 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mailo95 Napisano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Witam , od dłuższego czasu myślę o kupnie roweru w teren , do tej pory jeździłem tylko i wyłącznie na szosie a gravel nie do końca mnie przekonuje . Co prawda od czasu do czasu smigam na brata starym mtb no ale on ma ponad 10 lat i chciałbym zmienić na coś nowszego i na kilka lat . Zakup ma być na pewno świadomy , ale o rowerach mtb nie mam niestety pojęcia myślałem na początek o trail'u bo podobno na początek jest dobry , ale nie wiem czy to jest prawa. Mieszkam na południu Polski więc blisko w bieszczady , zakopane , słowacja . Bikepark w Krynicy też ponoć na amatora jest przyjemny . Chciałbym po prostu jeździć na luzie , czasami trochę poszaleć na tyle ile mi pozwolą umiejętności , jak i również eksplorować teren bo kontakt z naturą lubię szczerze najbardziej dlatego chciałbym zmienić szosę na mtb , fajnie jakby rower był uniwersalny o ile to możliwie . Mój budżet to 5 tyś jeżeli znajdę coś za mniej to fajnie . Przepraszam za chaos ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-orbea-laufey-h30-pd28849/?v_Id=169016&gclid=CjwKCAiA2rOeBhAsEiwA2Pl7QyftUZPPZyf1kLDWqqCZ_Seialbis6sdAahaViPIa2SBi2bPdhKcnRoCbiQQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 (edytowane) @Alsew Tylko trzeba uważać żeby przyszedł model z łezka, no i mieć bardziej prezyzyjnie narzędzie do pomiaru geometrii niż centymetr krawiecki p.s. przepraszam z offtopic. Edytowane 22 Stycznia 2023 przez Enadxx 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-all-mountain-rockrder-am-100-hardtail/_/R-p-331946 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 22 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Łezka to się w oku kręci... To nie ten temat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mailo95 Napisano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Co prawda rowerem przekracza budżet , ale co o nim myślicie ? ROWER MTB ORBEA ALMA M50 Zielony - Velopoint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 (edytowane) @Mailo95 słabe hamulce i amortyzator. Koła Orbea 25 mm Jeżeli szukasz czegoś z karbonu, w zbliżonym budżecie (i nie masz awersji do rowerów z decathlon) rockrider race 740: dobry amortyzator - recon gold. I lepsze hamulce. Dobre koła sunrigle o szerokości 30. https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-rockrider-race-740-nx-gx-eagle/_/R-p-323483 Edytowane 23 Stycznia 2023 przez Enadxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mailo95 Napisano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Nie mam problemu z jakiej firmy są rowery , byleby były warte swojej ceny . Choć widzę , ze te ceny rowerów są kosmiczne jak dla mnie przynajmniej . Co do roweru który podałeś naprawdę ciekawy , podoba mi się . A co myślisz o tym również z decathlon . Z kupnem mi się nie śpieszy , chcę wybrać rower który posłuży mi przynajmniej kilka lat . ROWER GÓRSKI MTB XC 100 S 29'' ROCKRIDER | Decathlon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 (edytowane) @Mailo95 edit: ehh przepraszam widzę, że pytałeś o 100s. A myślałem o xc100. Jeździłem na xc100. XC 100 to najtańszy sensowny wybór z rowerow dostępnych na rynku. Z niego przesiadłem się na xc120. Warto dopłacić do xc120. Edytowane 23 Stycznia 2023 przez Enadxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mailo95 Napisano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Dzięki , będę się na spokojnie rozglądał , w razie wątpliwości zajrzę na forum :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Nie ma już XC100S, jest Race 100S który kosztuje ponad budżet. Pomyśl o AM100 HT, jest jeszcze w starej cenie. Mimo że to dwa różne typy ramy w sensie geometrii pomijając zawieszenie to z odpowiedzialnością polecam tego AM 100 HT. Miałem i przez miasto też nim jeździłem do lasu. Lada chwila zmienią się ceny na wyższe tak jak z tym Race 100 S. Stary XC 100 S był w cenie 5600 a teraz ... Zmienili tylko opony i kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 Smoczyca lubi śnieg 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 Lekko to ten Marin widzę miał nie będzie. Po takiej śnieżnej zimie mały serwis zawieszenia obowiązkowo, razem z kontrolą czystości łożysk w ramie. Brzmi to może trochę poważnie, ale jak chociaż jedną rękę masz prawą, to sam ogarniesz temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 (edytowane) Śnieg to pikuś, i rower i ja wyglądaliśmy jak prosiaki z gnojówki (błoto miałem nawet na czapce pod kaskiem): Edytowane 29 Stycznia 2023 przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 Związek ze Smoczycą zobowiązuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Kierownicę mógłbyś przekręcić trochę do przodu. Ja wiem, że zdjęcia załamują, ale mimo wszystko... Pokombinuj. Rower będzie bardziej prowokował, a o to w tym chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 30 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Pokombinuę. Na razie mi jakoś siodełko nie bardzo tam, gdzie powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 5 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 Miały być relacje, to są: Póki co, od rock gardenów wolimy kąpiel w borowinie: Gdybym wybrał kółko 27,5 to pewnie więcej kręciłbym na górce po lesie. A tak pykło dziś 30 km wyprawy błotoznawczej. I to nie jest nasze ostatnie słowo.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 12 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 Kolejna błotna niedziela. Było trochę ostrzejszej jazdy, nie tylko uślizg po błocie ale i po szutrach ale tam akurat szkoda było się zatrzymywać i robić zdjęcia Morda się cieszyła ale błoto leciało, to trzeba było zamknąć Ten rower przejedzie po wszystkim. Za strumykiem podmokła łąka z kretowiskami, szedł jak taran Tym razem kurtka czystsza... Bo plecak zebrał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi