spidelli Napisano 21 Stycznia 2023 Autor Napisano 21 Stycznia 2023 (edytowane) Wczoraj po pracy. Wybaczcie jakość zdjęć ale byłem na długu tlenowym a okulary zaparowane, dopiero na kompie okazało się, że niemal wszystkie zdjęcia to crap, oto dwa najlepsze: Natomiast sobota to wolna sobota, można śmigać od rana, nawet bez śniadania: Może nie do końca rower używam zgodnie z przeznaczeniem, przynajmniej jak dotychczas, bo nie kręcą mnie rąbanki ko kamieniach ale jazda po śniegu - z****bsta zabawa. Cieszę się, że zdecydowałem się jednak na 29" i dość szeroką oponę. Naprawdę dzisiaj cieszyłem się jak głupi sam do siebie, w szczerym polu, z gilem pod nosem Edytowane 21 Stycznia 2023 przez spidelli 4 Cytuj
Mailo95 Napisano 22 Stycznia 2023 Napisano 22 Stycznia 2023 Witam , od dłuższego czasu myślę o kupnie roweru w teren , do tej pory jeździłem tylko i wyłącznie na szosie a gravel nie do końca mnie przekonuje . Co prawda od czasu do czasu smigam na brata starym mtb no ale on ma ponad 10 lat i chciałbym zmienić na coś nowszego i na kilka lat . Zakup ma być na pewno świadomy , ale o rowerach mtb nie mam niestety pojęcia myślałem na początek o trail'u bo podobno na początek jest dobry , ale nie wiem czy to jest prawa. Mieszkam na południu Polski więc blisko w bieszczady , zakopane , słowacja . Bikepark w Krynicy też ponoć na amatora jest przyjemny . Chciałbym po prostu jeździć na luzie , czasami trochę poszaleć na tyle ile mi pozwolą umiejętności , jak i również eksplorować teren bo kontakt z naturą lubię szczerze najbardziej dlatego chciałbym zmienić szosę na mtb , fajnie jakby rower był uniwersalny o ile to możliwie . Mój budżet to 5 tyś jeżeli znajdę coś za mniej to fajnie . Przepraszam za chaos ... Cytuj
Alsew Napisano 22 Stycznia 2023 Napisano 22 Stycznia 2023 https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-orbea-laufey-h30-pd28849/?v_Id=169016&gclid=CjwKCAiA2rOeBhAsEiwA2Pl7QyftUZPPZyf1kLDWqqCZ_Seialbis6sdAahaViPIa2SBi2bPdhKcnRoCbiQQAvD_BwE Cytuj
Enadxx Napisano 22 Stycznia 2023 Napisano 22 Stycznia 2023 (edytowane) @Alsew Tylko trzeba uważać żeby przyszedł model z łezka, no i mieć bardziej prezyzyjnie narzędzie do pomiaru geometrii niż centymetr krawiecki p.s. przepraszam z offtopic. Edytowane 22 Stycznia 2023 przez Enadxx 4 Cytuj
XC100S Napisano 22 Stycznia 2023 Napisano 22 Stycznia 2023 https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-all-mountain-rockrder-am-100-hardtail/_/R-p-331946 Cytuj
spidelli Napisano 22 Stycznia 2023 Autor Napisano 22 Stycznia 2023 Łezka to się w oku kręci... To nie ten temat 1 Cytuj
Mailo95 Napisano 23 Stycznia 2023 Napisano 23 Stycznia 2023 Co prawda rowerem przekracza budżet , ale co o nim myślicie ? ROWER MTB ORBEA ALMA M50 Zielony - Velopoint Cytuj
Enadxx Napisano 23 Stycznia 2023 Napisano 23 Stycznia 2023 (edytowane) @Mailo95 słabe hamulce i amortyzator. Koła Orbea 25 mm Jeżeli szukasz czegoś z karbonu, w zbliżonym budżecie (i nie masz awersji do rowerów z decathlon) rockrider race 740: dobry amortyzator - recon gold. I lepsze hamulce. Dobre koła sunrigle o szerokości 30. https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-rockrider-race-740-nx-gx-eagle/_/R-p-323483 Edytowane 23 Stycznia 2023 przez Enadxx Cytuj
Mailo95 Napisano 23 Stycznia 2023 Napisano 23 Stycznia 2023 Nie mam problemu z jakiej firmy są rowery , byleby były warte swojej ceny . Choć widzę , ze te ceny rowerów są kosmiczne jak dla mnie przynajmniej . Co do roweru który podałeś naprawdę ciekawy , podoba mi się . A co myślisz o tym również z decathlon . Z kupnem mi się nie śpieszy , chcę wybrać rower który posłuży mi przynajmniej kilka lat . ROWER GÓRSKI MTB XC 100 S 29'' ROCKRIDER | Decathlon Cytuj
Enadxx Napisano 23 Stycznia 2023 Napisano 23 Stycznia 2023 (edytowane) @Mailo95 edit: ehh przepraszam widzę, że pytałeś o 100s. A myślałem o xc100. Jeździłem na xc100. XC 100 to najtańszy sensowny wybór z rowerow dostępnych na rynku. Z niego przesiadłem się na xc120. Warto dopłacić do xc120. Edytowane 23 Stycznia 2023 przez Enadxx Cytuj
Mailo95 Napisano 23 Stycznia 2023 Napisano 23 Stycznia 2023 Dzięki , będę się na spokojnie rozglądał , w razie wątpliwości zajrzę na forum :). Cytuj
XC100S Napisano 23 Stycznia 2023 Napisano 23 Stycznia 2023 Nie ma już XC100S, jest Race 100S który kosztuje ponad budżet. Pomyśl o AM100 HT, jest jeszcze w starej cenie. Mimo że to dwa różne typy ramy w sensie geometrii pomijając zawieszenie to z odpowiedzialnością polecam tego AM 100 HT. Miałem i przez miasto też nim jeździłem do lasu. Lada chwila zmienią się ceny na wyższe tak jak z tym Race 100 S. Stary XC 100 S był w cenie 5600 a teraz ... Zmienili tylko opony i kolor. Cytuj
Brombosz Napisano 29 Stycznia 2023 Napisano 29 Stycznia 2023 Lekko to ten Marin widzę miał nie będzie. Po takiej śnieżnej zimie mały serwis zawieszenia obowiązkowo, razem z kontrolą czystości łożysk w ramie. Brzmi to może trochę poważnie, ale jak chociaż jedną rękę masz prawą, to sam ogarniesz temat. 1 Cytuj
spidelli Napisano 29 Stycznia 2023 Autor Napisano 29 Stycznia 2023 (edytowane) Śnieg to pikuś, i rower i ja wyglądaliśmy jak prosiaki z gnojówki (błoto miałem nawet na czapce pod kaskiem): Edytowane 29 Stycznia 2023 przez spidelli Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 29 Stycznia 2023 Napisano 29 Stycznia 2023 Związek ze Smoczycą zobowiązuje 1 Cytuj
Brombosz Napisano 30 Stycznia 2023 Napisano 30 Stycznia 2023 Kierownicę mógłbyś przekręcić trochę do przodu. Ja wiem, że zdjęcia załamują, ale mimo wszystko... Pokombinuj. Rower będzie bardziej prowokował, a o to w tym chodzi. 1 Cytuj
spidelli Napisano 30 Stycznia 2023 Autor Napisano 30 Stycznia 2023 Pokombinuę. Na razie mi jakoś siodełko nie bardzo tam, gdzie powinno Cytuj
spidelli Napisano 5 Lutego 2023 Autor Napisano 5 Lutego 2023 Miały być relacje, to są: Póki co, od rock gardenów wolimy kąpiel w borowinie: Gdybym wybrał kółko 27,5 to pewnie więcej kręciłbym na górce po lesie. A tak pykło dziś 30 km wyprawy błotoznawczej. I to nie jest nasze ostatnie słowo.... 3 Cytuj
spidelli Napisano 12 Lutego 2023 Autor Napisano 12 Lutego 2023 Kolejna błotna niedziela. Było trochę ostrzejszej jazdy, nie tylko uślizg po błocie ale i po szutrach ale tam akurat szkoda było się zatrzymywać i robić zdjęcia Morda się cieszyła ale błoto leciało, to trzeba było zamknąć Ten rower przejedzie po wszystkim. Za strumykiem podmokła łąka z kretowiskami, szedł jak taran Tym razem kurtka czystsza... Bo plecak zebrał: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi