miczar12 Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 cześć! chcę kupić bluze na rower - znalazłem np. taką Bluza Enduro O'neal ELEMENT RIDE. https://enduro-cross.pl/bluza-enduro-o-neal-element-ride-black-blue,id3058.html Jest ona na cross / quad jak rozumiem przeznaczona (ma ochraniacze na łokciach), natomiast potrzebna pod bike park (jazda po niebieskich/czerwonych trasach) plus ścieżki w górach i teren w okolicach warszawy. Czy ma sens kupno takiej bluzy zważywszy, że jest na moto? (czy nie będzie za ciepla, niewygodna do jedzenia w lato, coś innego?) Jak jest profilowana pod siedzenie na moto nie będzie przeszkadzać w jeździe (to raczej na plus)? Czy materiałowo to jest to samo co bluzy na rower? Jeżdżę na motocyklu i jednak jest różnica miedzy rowerem. Nie wiem czy taka bluza się sprawdza na rower i chętnie posłucham opinii praktyka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 To zwykła szmatka takiego typu jak zakładają ludzie bawiący się w dh. Cienki poliester. To to samo w obu przypadkach. Masa firm szyje dokładnie to samo w kolekcji rowerowej i motocyklowej. Zakładając że to ciuch do jazdy w dół nie ma z założenia zapewniać nic poza stylową warstwą wierzchnią, plus jakąś ochronę na łokciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miczar12 Napisano 20 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 a jaki rodzaj byś zasugerował bardziej do jazdy all mountain? doświadczenia nie mam i brak koncepcji co ma sens a co nie. Mam normalne rowerowe krotki rękaw, przydałby się tez długi, czasem też na zwykła jazdę po mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2023 (edytowane) Podbiję temat bo szukałem czegoś podobnego i trafiłem na https://allegro.pl/oferta/koszulka-bluza-fly-racieng-f-16-cross-enduro-l-12593771664 Kosztuje tyle co nic, materiał to j.w. cieniutki poliester ale w sumie nieźle się prezentuje i myślę że do MTB mimo wszystko pasuje. Aczkolwiek ma trochę dziwny krój - jest wyjątkowo długa, M'ka przy 182 cm. sięga mi do ud 😁aczkolwiek rękawy na długość są ok no i oczywiście brak kieszeni. Gdyby ktoś znalazł coś podobnego w tych okolicach cenowych to podzielcie się linkiem. Edytowane 2 Sierpnia 2023 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi