miczar12 Napisano 20 Grudnia 2022 Napisano 20 Grudnia 2022 cześć! chcę kupić bluze na rower - znalazłem np. taką Bluza Enduro O'neal ELEMENT RIDE. https://enduro-cross.pl/bluza-enduro-o-neal-element-ride-black-blue,id3058.html Jest ona na cross / quad jak rozumiem przeznaczona (ma ochraniacze na łokciach), natomiast potrzebna pod bike park (jazda po niebieskich/czerwonych trasach) plus ścieżki w górach i teren w okolicach warszawy. Czy ma sens kupno takiej bluzy zważywszy, że jest na moto? (czy nie będzie za ciepla, niewygodna do jedzenia w lato, coś innego?) Jak jest profilowana pod siedzenie na moto nie będzie przeszkadzać w jeździe (to raczej na plus)? Czy materiałowo to jest to samo co bluzy na rower? Jeżdżę na motocyklu i jednak jest różnica miedzy rowerem. Nie wiem czy taka bluza się sprawdza na rower i chętnie posłucham opinii praktyka :) Cytuj
tobo Napisano 20 Grudnia 2022 Napisano 20 Grudnia 2022 To zwykła szmatka takiego typu jak zakładają ludzie bawiący się w dh. Cienki poliester. To to samo w obu przypadkach. Masa firm szyje dokładnie to samo w kolekcji rowerowej i motocyklowej. Zakładając że to ciuch do jazdy w dół nie ma z założenia zapewniać nic poza stylową warstwą wierzchnią, plus jakąś ochronę na łokciach. Cytuj
miczar12 Napisano 20 Grudnia 2022 Autor Napisano 20 Grudnia 2022 a jaki rodzaj byś zasugerował bardziej do jazdy all mountain? doświadczenia nie mam i brak koncepcji co ma sens a co nie. Mam normalne rowerowe krotki rękaw, przydałby się tez długi, czasem też na zwykła jazdę po mieście Cytuj
keltu Napisano 2 Sierpnia 2023 Napisano 2 Sierpnia 2023 (edytowane) Podbiję temat bo szukałem czegoś podobnego i trafiłem na https://allegro.pl/oferta/koszulka-bluza-fly-racieng-f-16-cross-enduro-l-12593771664 Kosztuje tyle co nic, materiał to j.w. cieniutki poliester ale w sumie nieźle się prezentuje i myślę że do MTB mimo wszystko pasuje. Aczkolwiek ma trochę dziwny krój - jest wyjątkowo długa, M'ka przy 182 cm. sięga mi do ud 😁aczkolwiek rękawy na długość są ok no i oczywiście brak kieszeni. Gdyby ktoś znalazł coś podobnego w tych okolicach cenowych to podzielcie się linkiem. Edytowane 2 Sierpnia 2023 przez keltu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi