piotr654 Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 Hej, od kilku dni z mojego roweru/bądź z trenażera dochodzi dziwny trzaskający dźwięk. Przy większej prędkości lub przy bardzo spokojnej jeździe jest spokój. Nie udało mi się określić skąd dobiega ten dźwięk ale wydaje mi się, że to może być wina braku podstawki pod przednie koło bo może jest rower niestabilny ? Jak chwycę mocno za ramę to ten dźwięk znika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 Sprawdź wszystkie połączenia/śruby/zaciski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr654 Napisano 20 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 (edytowane) krok do przodu: to sie dzieje gdy siedze na siodelku... jak stane na pedaly jest git. edit: czyli siedze na siodelku i sie gibam na boki, te trzaski dochodza gdzies z lini - miedzy siodelkiem a pedalami .... Edytowane 20 Grudnia 2022 przez piotr654 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 Sztyca w ramie, zacisk sztycy, jarzmo. Czyli klasyka. Rozebrać, wyczyścić i złożyć. Rama z jakiego materiału? A sztyca? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 A może siodło? Na przykład - u mnie w szosie poluzował się jeden pręt i siodło lubi sobie od czasu do czasu strzelić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek595 Napisano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 To może być wina któregos z pedałów . Czasem zuzyty blok lubi skrzypiec podczas bycia wpiętym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 Cytat To może być wina któregos z pedałów Bądżmy tolerancyjni 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr654 Napisano 21 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 dobra wyjąłem siodelko i wyczyscilem. wydaje sie ze przestalo trzaskac na szczescie ale zobaczymy jak bedzie 'na trasie' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr654 Napisano 21 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 jest ciszej i spokojnie ale znowu wystepuje ten dzwiek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 Czyli wyjmij i tym razem nasmaruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr654 Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Cytat Czyli wyjmij i tym razem nasmaruj. polecisz cos do karbonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi