Attero Napisano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 Witam, jak w temacie potrzebuje pomocy w kupnie roweru dla seniora. Kobieta 60+ Wzrost około 160cm Teren: asfalt + drogi szutrowe Najważniejsze, żeby lekko chodził. Jaki mam wybór? I czy ewentualnie za 4 tyś są jakieś sensowne elektryki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 Za 3-4k to dopiero zaczynają się sensowne, "analogowe" rowery a gdzie jeszcze szukać elektryków Jak już musisz czegoś szukać w tych okolicach to tylko decathlon, przynajmniej będzie można się w temacie napraw kontaktować z konkretną firmą a nie jakimiś krzakami sprowadzającymi chińczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 Ale nadal od chińczyka niczym się to nie różni. Pytanie czy to ma byc rower jako prezent, czy za karę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 Pamiętaj, że rower elektryczny sporo waży. Zwykle ponad 20 kg. Czy szanowna seniorka ma mozliwość trzymania go w miejscu, gdzie nie trzeba taszczyć roweru po schodach? To może być problem dla drobnej kobiety. W cenie do 4 tys. wybór raczej niewielki, chyba rometowska Gazela się mieści w tym pułapie cenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 (edytowane) Ecobike - firma z Wrocławia składająca rowery elektryczne na rynku już parę lat, jeździłem ich rowerem górskim nie miałem zastrzeżeń, niestety cena 5 tyś zł, rower nie za ciężki jak na taniego elektryka (22 kg) z bagażnikiem, błotnikami i światłem. https://www.rowery-elektryczne.pl/produkt/711/rower-elektryczny-ecobike-basic-petrol-blue Tu masz Rometa w promocji za 3999 z Decathlonu co biorąc pod uwagę, że za zestaw do elektryfikacji roweru trzeba zapłacić ze 2-3 tyś zł jest dobrą propozycją, niestety jest trochę cięższy (23 kg) ale występuje w dwóch rozmiarach ma hamulce hydrauliczne i jakiś amortyzator z przodu dodatkowo masz wsparcie ze strony Decathlonu. https://www.decathlon.pl/p/rower-elektryczny-miejski-romet-gazela-rm-1-damski/_/R-p-X8763083?mc=8763083. Za powyższą kwotę nie należy spodziewać się cudów ale do spokojnej jazdy po płaskim wystarczy. Edytowane 20 Grudnia 2022 przez Kettler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Attero Napisano 20 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 Tego ecobika jest opcja zdobyć za 4100 i niby bateria 17ah.... dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi