Dadlej Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 Cześć, czy możecie polecić jakiś uchwyt, którego główną cechą będzie uniwersalność. Chodzi o to, by akceptował różne butelki, o możliwie największym zakresie średnic i pasował zarówno do standardowych bidonów jak i np. dał radę z butelką PET 1.5 lita. Standardowy rozstaw otworów. Z góry Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 Na przykład Topeak Modula lub Topeak Modula XL lub Blackburn Outpost Cargo... Linki pierwsze-lepsze, może gdzieś bywają tańsze egzemplarze. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 Uniwersalny to chyba najlepiej fidlok https://strefasportu.pl/pl/p/Uchwyt-na-rower-FIDLOCK-na-butelke-i-inne/11876 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 Ja polecem Zefal za 22zł. Koszyk do wszystkiego. Mocny i trudno połamać, bo całkiem elastyczny. https://www.sport-shop.pl/koszyk-na-bidon-wiiz-zefal-black-p-102404.html?gclid=EAIaIQobChMImJj__rCB_AIVwgLmCh1MCASNEAQYAiABEgIHBvD_BwE Tanio i uniwersalnie. Testowałem: Bidon 0,8l Woda 1,5l Sok w kartonie 1l Coca-Cola od 0,5l do 1,5l Wino 1l (różne marki, najczęściej czerwone półwytrawne) Wszelkiego rodzaju flaszki od 0,5l do 1l Poza czystą zdarzały się też nieregularne kształtem whisky, takie jak Tulamore Dew 0,7l, Ballentines 0,5l czy kwadratowy, czarny Janek 0,7l i Jacek 0,5l... Litrowy Grants trzyma jak złoto, a litrowego Jamesona aż ciężko wyciągnąć. Można być spokojnym nawet jadąc po kostce i zjeżdżając z krawężnika. Jedyna, która mi pękła podczas jazdy przez park, to 0,5l Jegermeister, ale tak miało być bo na następny dzień bym tego żałował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 17 Grudnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 No popatrz, a Jäger w takim grubym szkle, kto by pomyślał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 Spadło na szyjkę... ale nie za moje, to jakoś przeżyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 18 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2022 Jakiś czas temu pytałem o to samo. Zdania były podzielone aż sam w końcu kupiłem ELITE Custom Race Plus. W miarę jest "elastyczny" i dobrze trzyma butlę termiczna do roweru nieprzystosowaną. 1,5 litra "raczej" nie utrzyma - ale i tak na ramę nic więcej niż 1l bym nie mocował. Chcesz więcej wody to pęcherz załóż na plecy albo 2x uchwyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bob555 Napisano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 Ja kupiłem w lato taki regulowani podobny jak z pierwszego linku. Primo: podczas drgań i wstrząsów śrubka do regulacji się odkręcała. Secundo primo: sam uchwyt połamał się dosłownie po paru życiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 Bo Topeak Modula jak ma być wytrzymały to się kupuje wersje II. Ona jest z aluminium i sie nie połamie. Mam ją w fullu i to jeszcze na kierownicy od paru lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi