Gość Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 https://dzienniklodzki.pl/sadowy-final-przepychanki-przed-lodzkim-blokiem-rowerzystka-musi-zaplacic-pieszej-za-zniszczone-okulary/ar/c1-17111265?fbclid=IwAR2Hubao7vdnBtm-I2tbqyQRU_muLugL0DmOoLp9UxKcmXZzGOmBrkhfqF0 Wnioski z tego są takie, że zwykły obywatel musi wziąć dobrego adwokata aby wywalczyć zadośćuczynienie. Przynajmniej jeśli chce działać zgodnie z prawem. Natomiast rowerzystce nalezy się kara i za jazdę po chodniku i za uderzenie pieszej w twarz. Nie pytam, co byście zrobili gdyby poszkodowaną była wasza mama, siostra czy dziewczyna, bo odpowiedzi sie domyslam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek595 Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 (edytowane) Boże , co za bzdury . Tania sensacja rodem z Faktu 🙄 Co dalej ? Pudelek.pl ? Edytowane 15 Grudnia 2022 przez Tomek595 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikbar1 Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 To powódka wyszła na tym jak Zabłocki na mydle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 Godzinę temu, Tomek595 napisał: Boże , co za bzdury . Tania sensacja rodem z Faktu 🙄 Co dalej ? Pudelek.pl ? No to odwróćmy sytuację. Jedziesz ścieżka rowerową, z przeciwka idzie jakiś koleś i nie chce Ci zejść z drogi. Jak mu zwracasz uwagę to dostajesz w twarz. I co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 Cytat Jak mu zwracasz uwagę to dostajesz w twarz. I co dalej? Bierzesz się za treningi żeby nigdy więcej do takiej sytuacji nie dopuścić. Z czasem się w to wkręcasz na maxa i życie fit staje się twoim wyznaniem. Nabierasz przy tym dużo samodyscypliny i pokory, dzięki czemu twoje życie obraca się o 180 stopni w lepszym kierunku. Zamiast pecha zaczynasz przyciągać szczęście i niedługo później, bez żadnego wysiłku stajesz się milionerem. Nie musisz już jeździć rowerem po polskich DDRach, bo nie mieszkasz już w Polsce... Same plusy. Warto czasami oberwać w twarz. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 Najbardziej śmieszy mnie po kiego .... sąd badał czy rowerzystka często jeździła chodnikiem wzdłuż bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 Spotkały się dwie głupie baby w którym finał musiał się skończyć w sądzie🤣. Z jednej strony żałuje że nie mieszkam już na blokowiskach, bo bym miał za oknem większą polewkę niż z naszych rządzących. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 58 minut temu, Dokumosa napisał: Najbardziej śmieszy mnie po kiego .... sąd badał czy rowerzystka często jeździła chodnikiem wzdłuż bloku notorycznie łamała przepisy. Przez takie osoby potem człowiek musi się naczytać na fejsie o pedalarzach i świętych krowach rowerowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 Dla sprawy nie miało to żadnego znaczenia czy to notoryczne wykroczenia czy jednorazowy przypał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 No może cywilnej tak. Ale gdyby była karna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 2 godziny temu, Thomlodz napisał: Przez takie osoby potem człowiek musi się naczytać na fejsie o pedalarzach i świętych krowach rowerowych Sam jesteś sobie tego winien, jesteś niewolnikiem FB. Wywal to w cholerę nim jeszcze nie ma za późno... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 Niewolnikiem jeszcze nie jestem, potrafię wyławiac istotne informacje z tego bagna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 Każdy niewolnik tak napisze 🤣🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek595 Napisano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 (edytowane) 15 godzin temu, Thomlodz napisał: No to odwróćmy sytuację. Jedziesz ścieżka rowerową, z przeciwka idzie jakiś koleś i nie chce Ci zejść z drogi. Jak mu zwracasz uwagę to dostajesz w twarz. I co dalej? Nic . biłem się ze 1009 razy w życiu to mogę i 1010 . Morda nie szklanka . Polecam spróbować potem taki cham pół roku będzie opowiadał jak dostał w mazak od geja w lajkrze 😁 Edytowane 16 Grudnia 2022 przez Tomek595 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 A jak ktoś to nagra i wrzuci do netu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek595 Napisano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 Nie wiem i nic mnie to nie obchodzi . To nie ja ugrzązłem na stronie internetowej FAKTU 😆 9 godzin temu, Thomlodz napisał: Niewolnikiem jeszcze nie jestem, potrafię wyławiac istotne informacje z tego bagna Właśnie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 7 godzin temu, Tomek595 napisał: potem taki cham pół roku będzie opowiadał jak dostał w mazak od geja w lajkrze 😁 Np. na forum rowerowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 W dniu 15.12.2022 o 16:39, Thomlodz napisał: No to odwróćmy sytuację. Jedziesz ścieżka rowerową, z przeciwka idzie jakiś koleś i nie chce Ci zejść z drogi. Jak mu zwracasz uwagę to dostajesz w twarz. I co dalej? Jest inne, bardzo skuteczne rozwiązanie. Omijasz go. Możesz też nic do niego nie mówić nie ryzykując potencjalnej konfrontacji. Taka sytuacja to zaledwie 1/1 000 000 twojego czasu życia. Pomijalne jeśli nie poczuwasz się do nawracania, napominania czy sprowadzania na właściwe tory. Taka sytuacja: zwracasz uwagę, dostajesz w papę. Prawo po twojej stronie, rację miałeś. W kategorii bezwzględnej - wygrałeś. Ale np facjata cię napindala przez 2 dni, może zdrapkę masz. Jak wg ciebie wypada kalkulacja zysk - strata? Czy w tej sytuacji wiedząc że zwrócenie uwagi skutkuje (potencjalnie) oklepem kolejny raz zwrócisz uwagę z ryzykiem oberwania? Czy rezygnujesz- prewemcyjnie? Jeśli rezygnujesz - to może warto również przy pierwszym podejsciu zachować się "wymijająco"? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 I słusznie, ja tez olewam takich. Zwłaszcza, że nie wiadomo, czy typ nie wyciągnie np. noża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 A co sądzicie o tym przypadku? https://gloswielkopolski.pl/agresywna-rowerzystka-zaatakowala-niedowidzaca-nastolatke-w-sadzie-twierdzi-ze-to-dziewczyna-chciala-ja-zabic/ar/c1-17023615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek595 Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 (edytowane) W dniu 16.12.2022 o 07:18, Thomlodz napisał: Niewolnikiem jeszcze nie jestem, potrafię wyławiac istotne informacje z tego bagna no tak . skad ty bierzesz takie doniesienia medialne ? Edytowane 17 Grudnia 2022 przez Tomek595 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 One same się podpowiadają. Dopasowane do preferencji treściowych użytkowników gugla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 Czasami to trochę przeraża. Kiedyś oglądając jakieś filmiki o autach na youtube, pomyślałem sobie, że potrzebuję kupić jakąś małą kosę spalinową do ogrodu... I bach. Sekundę później przerwa z reklamą małej kosy spalinowej, idealnej do ogrodu. Wszyscy jesteśmy niewolnikami. Niektórzy są po prostu tego bardziej świadomi, inni mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 Ostatnio przychodzi pełno takich newsów - chyba chodzi o zastraszanie ludzi https://autokult.pl/30-cm-sniegu-jego-auto-bylo-jezdzaca-zaspa,6845546746817248a?utm_content=buffere13a3&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=fbmoto&fbclid=IwAR1eD8WCEl1swkdTlEkQkJTEdXOWuyhe0u7B9WuoV-xEuVCOb1gkxc_KsVk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 (edytowane) Warunki są trudne. Sam miałem dzwona w poniedzialek, właśnie chyba przez grudy śniegu z czyjegoś nadkola zalegające na jezdni. Rzuciło mną za podwójną ciągłą przed łukiem i bach, czołowe zderzenie. Za 30cm śniegu na dachu powinna być sroga kara. Przecież to można zgarnąć nawet ręką. Taka jazda to jak kolczyk w języku... Robi się to tylko po to, żeby inni widzieli, bo poza tym nie pomaga w niczym. Edytowane 17 Grudnia 2022 przez Brombosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi