arwo Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 Witam W rowerze MTB mam napęd Eagla, rower ten chciałbym podpiąć pod trenażer Direct Drive na którym mam 11rz kasetę Shimano 105. Czy takie połączenie jest możliwe czy jednak nie? Pozdrawiam AW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 Jest możliwe, ale niemal na pewno z bardzo niską kulturą pracy i brakiem możliwości wyregulowania tak, by nie trzeszczało. Najlepiej przełożyć kasetę do trenażera, będzie to mniej czasochłonne niż próby wyregulowania takiego potworka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 (edytowane) Jest możliwe. Ostatnio testowałem dokładnie taki sam zestaw - rower z napędem SRAM Eagle na trenażerze (Wahoo Kickr Core) z kasetą Shimano 105. Biegi nawet działają, chociaż do pełnej kultury to tej pracy daleko. Największy sens ma używanie trybu ERG - ustawiasz łańcuch w optymalnej linii i nie interesujesz się zmianą biegów, trenażer sam dopasowuje obciążenie według zadanego treningu. Jakbyś chciał się pobawić w trybie SIM na Zwifcie i bić wirtualne rekordy, to będziesz musiał pokombinować z regulacją i koniecznie ustawić dobrze zakresy przerzutki, żeby nie zrzucić łańcucha i nie narobić szkód. Edytowane 13 Grudnia 2022 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi