Skocz do zawartości

[5-6tysi] Cross lub wygodny MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Spójrz na CTM Stark 4.0. Rock Shox Paragon Gold, hamulce M6000, tarcze SM-RT54, przerzutka przód Deore, tył XT, korba XT. Ale nie wiem jak z dostępnością. Musisz dzwonić bezpośrednio do Row-bestu.

Napisano

"Kwiatkiem pośrednim'" między MTB  a cross są tzw rekreacyjne MTB czyli rowery o niezbyt wymagającej geometrii i często z napędem 2x (np. Giant Talon) lub twory typu Polygon Heist czyli cross z geometrią MTB (czytaj mniej wygodny od Talona). Jako "kwiatek pośredni" można też potraktować rowery MTB o skoku 120mm bo oferują one mniej wymagająca geometrię niż typowe XC ale jeśli chodzi o charakterystykę to rowery typowo w teren. Ten proponowany CTM to fajny pomysł ale jednak to typowy cross 

Napisano

napęd 3x mi odpowiada, Deore się sprawdził jako przyjemny w użytkowaniu i totalnie bezawaryjny.

1x11 -jeździłem po singletrackach w Czechach ale to zupełnie inna bajka...

Napisano

Model już padł, ale jak autor nie wie czego chce, albo po sklepach nie pochodzi to ciężki wywróżyć z fusów który rower będzie najlepszy :D 

Na razie mam wrażenie że ten który się dobrze prezentuje. 

Napisano

Czyżby Merida w rozmiarze L zajęła ci auto? Jaki to dokładnie model? Gratuluję zakupu! Myślę że to dobry wybór. Wrzuć jakieś fajne zdjęcia nowego nabytku !

Napisano
6 godzin temu, Alsew napisał:

Jaki to dokładnie model?

Bardzo charakterystyczne tylna boczna szyba. Aż z Google musiałem skorzystać żeby potwierdzić moje podejrzenia. 
Wyglada na Toyote FJ Cruiser, ciekawe i nietypowe auto. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...