Adrian187 Napisano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 Witam, ma ktoś z was ,złożony np. łańcuch shimano 6100 do kasety sram nx? Widzę po forach że nx, gx szybko się wyciągają, kmc 12 tak samo. Campa z kolei drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 9 Grudnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 Jeśli masz kasetę NX to zdecydowanie warto wybrać łańcuch X01, jednak cenowo atrakcyjnie nie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian187 Napisano 9 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 6100 podobno robi też sporo km , a o połowę tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Grudnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 Tyle, że łańcuchy Shimano nie działają jak należy z kasetami Srama, więc lepiej iść w KMC lub Srama. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 Używałem łańcucha shimano z kaseta gx i nie stwierdziłem gorszej pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian187 Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Założyłem łańcuch od 6100 , wszystko elegancko chodzi , ale mam jeden problem spinka Shimano przeskakuje mi czasami na chińskiej narrow wide . Poczekać aż łańcuch się ułoży ,czy zmienić spinke ? Otwór w spince jest tak jakby krótszy na długość i ząb z zębatki ciężko wchodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Zazwyczaj to łańcuch obrabia zębatkę a nie odwrotnie. Obróć spinkę to może pomoże, a jak nie pomoże to spróbuj innej z innego modelu łańcucha 12s. Ja bym to zrobił po druciarsku i zaklepał na pinie z innego łańcucha i problem by zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Co da obrócenie spinki w łańcuchu 12s shimano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Być może nic nie da, ale trzeba spróbować, to nic nie kosztuje, spinka może być nieprecyzyjne wykonana w jednym miejscu czego nie zobaczysz gołym okiem, jej obrót może pomóc lub też nie. Masz jakiś inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Nie mam. Próbowałem jedynie zrozumieć sens odwracania spinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi