MrMikael Napisano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 Cześć Przerabiam starą ramę Gary Fisher, która należała do mojego s.p. taty. Muszę powiekszyc tylny trójkąt, żeby weszło koło 27-28. Gdzie w Europie znajdę gotowe rurki i dropouty? Ewentualnie do tego jeszcze główka ramy 2 cale... Udało mi się znaleźć sklep w USA (cycle-frames.com) z takimi rzeczami, ale w Europie nic... bede wdzieczny za podpowiedź. PS. Pewnie sie niektórzy zastanawiaja, na ch... tracić czas i piniondz na jakąś starą ramę. Coz, wartość sentymentalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 Skoro wartość sentymentalna, to po co ją niszczyć jakimiś przeróbkami? Zostawić jak jest, doprowadzić do świetności i cieszyć się fajnym klasykiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2022 Zmieni się także geometria. Obawiam się, że jedyne co zostanie z tej ramy, to niesmak że zniszczyłeś coś co miało wartość. Jeżeli wymienisz tylne rurki + główkę, to co zostanie? Dolna, górna i podsiodłowa. Nie będę Ci tu prawił morałów, bo zupełnie mnie to nie interesuje z perspektywy sentymentu, ale według mnie zrobisz potwornego ulepa, który nijak nie będzie chciał jeździć. Kiedyś ramy były krótkie i niskie. Jak wsadzisz tam koło 28", to kompletnie straci proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi