Kingins Napisano 7 Grudnia 2022 Napisano 7 Grudnia 2022 Witam jako, że zbliża się zima muszę kupić oponę 27.5 w rozmiarze 2.8 lub 3.0 cala. Jakie modele polecacie z wyjątkiem maxsyf (bo jest krzywy jak nie powiem co), z agresywnym bieżnikiem, wysoko rozstawionymi luźnymi kostkami? Cytuj
Dokumosa Napisano 7 Grudnia 2022 Napisano 7 Grudnia 2022 Magic Mary od Schwalbe ew. maja też dedykowane zimówki. Conti ma nowość Hyrotal ale na razie cbyba tylko 29. Ew. Mud King ale o ile pamiętam nie ma plusowych szerokości. Cytuj
Rafu Napisano 7 Grudnia 2022 Napisano 7 Grudnia 2022 Jak nie Maxxis, to może coś podobnego do Miniona DHFa od Speca? https://www.specialized.com/pl/pl/butcher-grid-trail-2bliss-ready-t7/p/173629?color=272200-173629&searchText=00120-0016 Przejeździłem ten sezon na Butcher'ze wersji 29x2.3 i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Cytuj
Kingins Napisano 7 Grudnia 2022 Autor Napisano 7 Grudnia 2022 Godzinę temu, Dokumosa napisał: Magic Mary od Schwalbe ew. maja też dedykowane zimówki. Conti ma nowość Hyrotal ale na razie cbyba tylko 29. Ew. Mud King ale o ile pamiętam nie ma plusowych szerokości. Magic Mary ma wyższy bieżnik od Hans Dampf? Cytuj
KrzysiekCH Napisano 7 Grudnia 2022 Napisano 7 Grudnia 2022 DH mud Michelina - ale tylko 2.4 (kiedyś były Wild Enduro w 2.8, może jeszcze gdzieś można dostać), Pirelli któraś z race DH ale też tylko 2.5. Jeśli musi być 2.8 to faktycznie Magiczna Maria najlepsza, sprawdzona opona. Możesz jeszcze obejrzeć Vittoria Martello, ale nie mogę nic o niej powiedzieć bo na niej nie jeździłem. Cytuj
Kingins Napisano 7 Grudnia 2022 Autor Napisano 7 Grudnia 2022 Jest Wild Enduro , jest zdecydowanie droższy od Magic Marry. Tylko nie wiem która ma najwyższe klocki Magic Marry Hans Dampf Wild Enduro Vittoria Martello Butcher Cytuj
MikeSkywalker Napisano 7 Grudnia 2022 Napisano 7 Grudnia 2022 Kenda Nevegal. Konkretny kloc, ale nigdy mnie nie zawiodła. Nie pamiętam której wersji używałem, na pewno czegoś z tańszych, ale mają (mieli) ich kilka. Na asfalcie opory toczenia konkretne, ale coś za coś. Cytuj
__guest Napisano 7 Grudnia 2022 Napisano 7 Grudnia 2022 (edytowane) Schwalbe Eddy Current ( Soft ) 27.5 x 2.8 ... Przód / Tył ... Nie tylko na Zimę ... Edytowane 7 Grudnia 2022 przez __guest Cytuj
Kingins Napisano 8 Grudnia 2022 Autor Napisano 8 Grudnia 2022 Kiedyś widziałem Maggic Marry w rozmiarze 3.0 teraz nie mogę znaleźć , wycofali z produkcji ? Cytuj
Dokumosa Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 (edytowane) max 2,8" dla kół 27,5 i 2,6" d;a 29 Jak zresztą wszystkie obecnie produkowane plusówki Schwalbe. Edytowane 8 Grudnia 2022 przez Dokumosa Cytuj
Kingins Napisano 8 Grudnia 2022 Autor Napisano 8 Grudnia 2022 Zaprzestali produkcji ? Bo kiedyś na 100% były. 21 godzin temu, MikeSkywalker napisał: Kenda Nevegal. Konkretny kloc, ale nigdy mnie nie zawiodła. Nie pamiętam której wersji używałem, na pewno czegoś z tańszych, ale mają (mieli) ich kilka. Na asfalcie opory toczenia konkretne, ale coś za coś. Wąskie jak szok. Cytuj
Dokumosa Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 Gdzieś jeszcze może się poniewierają zapasy po sklepach ale jak przeszli na nowy system oznaczeń super cośtam to z oferty znijnęły szersze niż 2,8. No i najdroższe Schwalbe i Conti również bywają krzywe jak cholera. Zacząłem zamawiać 3szt żeby wybrać 2 najprostsze i oddać trzecią. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi