pablo945 Napisano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Witam Wcześniejszy widelec aluminiowy, który posiadałem miał długość rury sterowej 23,4-5 cm, gdzie 7 cm wystawało ponad główkę ramy musiałem go wymienić na stalowy do zwiększenia bezpieczeństwa (ebike, przedni napęd i te sprawy), w obecnym długość rury wynosi 19,5cm, ponad główkę wystaje 2,9cm-3cm. Wcześniej miałem 3 podkładki po 10mm ogólnie 3cm oraz mostek z kominem 4cm. Czy do obecnego widelca, rury sterowej idzie gdzieś dorwać jakiś dłuższy porządny mostek regulowany z kominem 2-3cm, ewentualnie jakąś przedłużkę rury sterowej? Nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz odnośnie regulacji sterów, jeśli gwiazda będzie umieszczona na poziomie łożysk w główce ramy, to będzie to miało jakiś negatywny wpływ? Rura sterowa ahead, miski wbite na główkę a nich umieszczone łożyska kulkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_288 Napisano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 głębokość osadzenia gwiazdki nie ma żadnego znaczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Przedłużki rury sterowej istnieją. Wpisz hasło w google i wybierz taką, jakiej ci potrzeba. Natomiast czy to będzie bezpieczne w takim ulepie (a ze względu na nie wymieniałeś sterówkę), to już inna sprawa. Gwiazdka jest potrzebna tylko do kasowania luzów na sterach. Jak dasz radę to zrobić bez, możesz jej w ogóle nie montować, a w rurę sterową wetknąć sobie kijek z chorągiewką. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2022 Standardowa wysokość mostka to około 39mm. Najlepiej mieć zapas, żeby podkładkę 5mm umieścić także nad mostkiem. Ja rozumiem, raz zaliczyć wtopę z długością rury sterowej. No ale dwa razy? Nie uczysz się na błędach, czy jednak pokusa "okazji", a potem druciarstwa jest silniejsza? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo945 Napisano 9 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 Temat można zamknąć, dziękuję wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi