Skocz do zawartości

[Hamulce tarczowe] okładziny 4A072 -zamiennik

Max40

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Chciałbym zapytać, czy jest taka okładzina o nazwie/symbolu   4A072 do hamulca tarczowego.    Jak ktos z kolegów kojarzy to moze pdać producenta/symbol  lub   np. o zamiennik.

Napisano

Wrzuć zdjęcie. Klocki dobiera się po kształcie.

Napisano

Szukaj po kształcie, ale już widzę że to jakieś Chińskie badziewie. 

Raczej normalni producenci nie robią takich zamienników.

Napisano

@leejoonidas to zdjęcie jest takiej jakości, że nie jestem pewny czy te klocki mają ścięcie na górze i taki kształt okładziny.

Napisano
42 minuty temu, ChuChu napisał:

@leejoonidas to zdjęcie jest takiej jakości, że nie jestem pewny czy te klocki mają ścięcie na górze i taki kształt okładziny.

Wrzucam zdjecia ponownie

DSC09548-1.jpg

DSC09549-2.jpg

DSC09551-3.jpg

DSC09552-4.jpg

Napisano

A co z nimi nie tak? Wygląda że okładziny jest sporo. Weź papier ścierny i wyrównaj powierzchnie. Potem wypal nad ogniem i wymyj płynem do mycia naczyń.

Napisano
Cytat

Wygląda że okładziny jest sporo. Weź papier ścierny i wyrównaj powierzchnie. Potem wypal nad ogniem i wymyj płynem do mycia naczyń.

OK dzięki

Wyrównam nierówności okładzin płaskim szerokim  pilnikiem, ale wypalić nad ogniem ? Tak daleko to się nie zagłębiałem w temat okładzin, ze tego wymagają.

Dzieki za porady  

Napisano

Tak. Nie trzymaj jak kiełbaski nad ogniskiem, tylko 2-3 sekundy w płomieniu. Wystarczy żeby wypalić tłuszcz który mógł się zebrać na powierzchni.

Niektórzy twierdzą że przy klockach organicznych nie powinno się tego robić, ale ja nigdy nie miałem problemu. 

• 3 tygodnie później...
Napisano
Cytat

Tak. Nie trzymaj jak kiełbaski nad ogniskiem, tylko 2-3 sekundy w płomieniu. Wystarczy żeby wypalić tłuszcz który mógł się zebrać na powierzchni.

Ja to bym przemył benzyną ekstrakcyjną lub alkoholem (izopropanolowy IPA), aby sie pozbyc tłuszczu z powierzchni wykładzin . Dwie substancje  mam uzyje benzyny do przemycia.

Napisano

Po benzynie hamulce czasami piszczą. Jeżeli już się zdecydujesz na benzynę, to potem i tak umyj płynem do mycia naczyń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...