Max40 Napisano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 Witam. Chciałbym zapytać, czy jest taka okładzina o nazwie/symbolu 4A072 do hamulca tarczowego. Jak ktos z kolegów kojarzy to moze pdać producenta/symbol lub np. o zamiennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 Wrzuć zdjęcie. Klocki dobiera się po kształcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max40 Napisano 2 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 (edytowane) Taki typ, a srednica fi 22.6-22.8mm Edytowane 2 Grudnia 2022 przez Max40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 (edytowane) Szukaj po kształcie, ale już widzę że to jakieś Chińskie badziewie. Raczej normalni producenci nie robią takich zamienników. Edytowane 2 Grudnia 2022 przez ChuChu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 @leejoonidas to zdjęcie jest takiej jakości, że nie jestem pewny czy te klocki mają ścięcie na górze i taki kształt okładziny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max40 Napisano 2 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 Nie znam sie na firmach, ale na allegro są tego typu kładziny podane z wymiarem pomiedzy 22,5-22.8 mm i taki wymiar okładzin biorę pod uwagę np. CANSUCC Ride Race KL-RR019 AWINA AWR0232 Wilmat Parts AWR0232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max40 Napisano 2 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 42 minuty temu, ChuChu napisał: @leejoonidas to zdjęcie jest takiej jakości, że nie jestem pewny czy te klocki mają ścięcie na górze i taki kształt okładziny. Wrzucam zdjecia ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_288 Napisano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 na alieexpress na pewno takie znajdziesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 A co z nimi nie tak? Wygląda że okładziny jest sporo. Weź papier ścierny i wyrównaj powierzchnie. Potem wypal nad ogniem i wymyj płynem do mycia naczyń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max40 Napisano 5 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2022 Cytat Wygląda że okładziny jest sporo. Weź papier ścierny i wyrównaj powierzchnie. Potem wypal nad ogniem i wymyj płynem do mycia naczyń. OK dzięki Wyrównam nierówności okładzin płaskim szerokim pilnikiem, ale wypalić nad ogniem ? Tak daleko to się nie zagłębiałem w temat okładzin, ze tego wymagają. Dzieki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Tak. Nie trzymaj jak kiełbaski nad ogniskiem, tylko 2-3 sekundy w płomieniu. Wystarczy żeby wypalić tłuszcz który mógł się zebrać na powierzchni. Niektórzy twierdzą że przy klockach organicznych nie powinno się tego robić, ale ja nigdy nie miałem problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max40 Napisano 27 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 Cytat Tak. Nie trzymaj jak kiełbaski nad ogniskiem, tylko 2-3 sekundy w płomieniu. Wystarczy żeby wypalić tłuszcz który mógł się zebrać na powierzchni. Ja to bym przemył benzyną ekstrakcyjną lub alkoholem (izopropanolowy IPA), aby sie pozbyc tłuszczu z powierzchni wykładzin . Dwie substancje mam uzyje benzyny do przemycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 Po benzynie hamulce czasami piszczą. Jeżeli już się zdecydujesz na benzynę, to potem i tak umyj płynem do mycia naczyń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi