Skocz do zawartości
  • 0

Jakie klamkomanetki do tarcz

Pytanie

Gość Andrea
Napisano

Witam wszystkich. 

Sklecam powoli przełajówke. Kupiłem ramę accent cx one. Korba, przerzutki, koła z kasetą, hamulce tarczowe zostają mi ze starego roweru. Myślałem o założeniu baranka i klamkomanetek, ale przeglądając różne ogłoszenia używanych klamkomanetek ktoś pisał, że nie pasują do hamulców tarczowych.

Jakie klamkomanetki kupić 2/3 x9, żeby pasowały do tarcz? Mam hamulce avid bb5.

Koła niestety nie mają rantu do hamulców szczękowych więc zostają tylko tarcze.

Kasetę i przerzutkę mógłbym też ewentualnie wymienić.

Znalazłem ładne używane klamkomanetki tiagra st-4500. Albo nowe sora 3500- Bedą się nadawać do tarcz?

W najgorszym wypadku zostanę przy starej prostej kierownicy.

Pozdrawiam 

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Musisz mieć zaciski w wersji pod ,,szosę/canti'' albo kupić adapter zmieniający przełożenie linki (w Polsce praktycznie nie do kupienia). 

• 0
Napisano

Tak jak kolega wyżej napisał albo masz zaciski w wersji road albo lipa z dopasowaniem klamek.

Od siebie dodam, jeśli masz zaciski w wersji road (wątpię) i chcesz klamotki 2/9 to masz tylko jeden racjonalny wybór - sora st-r3000. Inne sobie daruj bo to prehistoryczne dziadostwo. 

• 0
Gość Andrea
Napisano

Tak, to o te mi chodziło. St-r3000.

Czyli kupuje takie klamki a zaciski wymieniam na bb5 road i będzie działać ? 

• 0
Gość Andrea
Napisano

Dzięki wielkie za odpowiedzi. Temat wyczerpany :)

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...