Chleje24na7 Napisano 2 Grudnia 2022 Napisano 2 Grudnia 2022 Czy ktoś miał do czynienia z manetkami GX i może je porównać do NX? W drugim rowerze mam manetkę NX, która działa jak drewno i myślałem o wymianie jej na coś sensowniejszego. Teraz moje pytanie. Czy ktoś wie jak działa GX w porównaniu do NX? W endurówce mam X01, którą uważam za najlepszą manetkę na rynku i nie jestem pewny czy w działaniu GX bardziej bliżej do NX czy X01 (która jest zdecydowanie droższa od GX niestety)
Qbek84 Napisano 2 Grudnia 2022 Napisano 2 Grudnia 2022 Jak masz X01, to nic poniżej nie będzie Cię satysfakcjonować. Miałem manetkę GX, teraz używam X01 i jak dla mnie jest najbardziej ergonomiczna - przez jedną rzecz - możliwość ustawienia kąta dolnego cyngla.
Chleje24na7 Napisano 2 Grudnia 2022 Autor Napisano 2 Grudnia 2022 Akurat nigdy nie miałem problemu z ustawieniem cyngla, ale pytanie czy GX jest bardziej gumowata od X01?
Mod Team bogus Napisano 2 Grudnia 2022 Mod Team Napisano 2 Grudnia 2022 Pod kątem działania GX jest blisko X01, ale ergonomia dźwigni w X01 jest zdecydowanie lepsza.
Chleje24na7 Napisano 2 Grudnia 2022 Autor Napisano 2 Grudnia 2022 Szczerze mówiąc to nie ma sensu dla stówy ryzykować. Biorę X01 lub XX1 jak tanio znajdę do mieszczucha
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.