Semtex Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Ja używam 100% Brisker, to fajna rękawiczka, ale typowo przejściowa, poniżej zera, z dodatkową rękawiczką z merino, taka cienka z Deca daje radę tylko podczas podjazdów, na przełomie i podczas zjazdu w ciągu 15 minut palce są skostniałe, ale to też zależy od indywidualnego odczucia zimna, ja jestem na to bardzo wrażliwy. Te rękawice są za to super wygodne, świetnie trzymają i leżą, ważne jest dosyć aby kupić rozmiar większy niż "normalnie" bo może się okazać, że są za ciasne. Ja mam normalną dłoń, w pracy używam rękawic M/L a te zamówiłem XL i jest OK, L byłaby za mała moim zdaniem. Generalnie nie sugerowałbym się zachwytami z sieci, bo to bardzo cieniutka rękawica i raczej nie ma opcji fizycznie żeby zapewniła komfort cieplny przy lekkim wysiłku, przy ciężkich podjazdach sprawdza się w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 W dniu 1.12.2022 o 23:30, Greg1 napisał: Do -10°C to chyba najlepiej jakieś narciarskie tak, takie używam z lidla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mestofeles Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 Te rękawiczki od 100% Brisker faktycznie spoko na taką porę, czyli raczej powyżej 0 jak już kolega wspomniał. Duża wygoda, ergonomia, swoboda w jeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bkt Napisano 19 Marca 2023 Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 (edytowane) Czesc, szukam drugiej pary rekawiczek do 0 stopni (nie lubie jezdzic ponizej jak wszystko zaczyna zamarzac). Najczesciej jezdze przy mniej wiecej 2-7 stopniach i sprawdzaja mi sie shimano podobne do tych (na pewno windstoper w nazwie mialy, ale pod spodem kolo zielony w polowie, mysle ze mam jakis starszy albo nowszy model) https://www.decathlon.pl/p/rekawiczki-na-rower-shimano-goretex-infinium-windstopper-insulated/_/R-p-X8675696?mc=8675696 czas jazdy ok 3-4h - jednak dosc dobra cena ekoi zacheca mnie do kupna drugiej pary przy okazji zakupu skarpet. Czy te rekawiczki sie sprawdza czy warto poszukac czegos w PL? https://www.ekoi.com/pl/zimowe-rekawice-na-rower/10209-gant-ekoi-neogel-winter.html Edytowane 19 Marca 2023 przez bkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi