leon7877 Napisano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Intryguje mnie często spotykane jeżdżenie rowerem w kółko w miejscu, coś jak tu: Pytanie jest zasadnicze, w jakim celu niektórzy rowerzyści to praktykują? Czy chodzi o to, żeby Strava nie wykryła postoju? Czy oszczędzanie tarcz/klocków hamulcowych. Edytowane 1 Grudnia 2022 przez leon7877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Nie, to nie strava. Ten konkretny typ jest po prostu przygłupem. Ps. i przy okazji pipą bo nawet stójki nie potrafi zrobić. Edytowane 1 Grudnia 2022 przez abdesign 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Zdarzało mi się tak robić, ale na DDR, gdy długo nie zmieniało się światło. Tyle że znacznie wolniej, po prostu powoli się toczyłem w przeciwną stronę, żeby po 10 metrach zawrócić. Jak jedna runda nie wystarczyła, to robiłem drugą. W życiu bym czegoś takiego nie zrobił na skrzyżowaniu... A po co? Żeby się nie wypinać. Edytowane 1 Grudnia 2022 przez ChuChu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 Pewnie był już blisko domu, a zamierzony dystans nie wykręcił to dokręcał 🤪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 17 minut temu, ChuChu napisał: Żeby się nie wypinać. Wypiąłby go pojazd skręcający w prawo... 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 Dlatego jest kretynem, że robi coś takiego na skrzyżowaniu i to całkiem sporym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart66 Napisano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 jedyne logiczne wyjaśnienie to, że nie chce " stygnąć" żeby go nie przewiało, choć takie kołowanie śmiesznie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek595 Napisano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 Może za mocno skęcone sprężyny w blokach 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Trochę edytuję: Tu się nie ma co zastanawiać dlaczego i czy mu jaja marzną. Za to można mieć kilka "ciepłych" myśli na temat tego kogoś.. Toż ten gamoń jest jednym z powodów dla którego kierowcy są agresywni wobec nas... Edytowane 1 Grudnia 2022 przez abdesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 1 Grudnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 Zmieniłem nazwę tematu, bo nie wiem co ma wspólnego jeżdżenie w kółko na skrzyżowaniu z sezonem rowerowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 1 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 7 godzin temu, ChuChu napisał: A po co? Żeby się nie wypinać. Ale że co, nie wypinać się z spd? No to może on jest usprawiedliwiony, on po prostu nie mógł się zatrzymać bo gdyby się zatrzymał to by się przewrócił. O tym nie pomyślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 Nie jest usprawiedliwiony, bo takich rzeczy nie robi się na ruchliwym skrzyżowaniu. Jak masz pustą DDR i obok chodnik, to sobie można kręcić. No ale jak dookoła jeźdżą samochody? A co by było, gdyby akurat był tyłem, a włączyło by się zielone? Wszyscy mają czekać, bo taki cymbał sobie robi kółka? Po prostu, są rzeczy których nie robi się w określonych miejscach. Już nawet nie wspominam, że kręci po obszarze wyłączonym z ruchu. A zatrzymać i wypiąć się mógł, za samochodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faja3 Napisano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 Takie są porady w amerykańskich poradnikach dla rowerzystów. 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nial Napisano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 W dniu 1.12.2022 o 13:24, abdesign napisał: Ps. i przy okazji pipą bo nawet stójki nie potrafi zrobić. O kurde, to jestem pipą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 @Nial Nie, nie jesteś. Chyba nie myślisz, że w mojej dość emocjonalnej wypowiedzi chciałbym obrazić kogokolwiek oprócz tego palanta z filmu - Jego chciałem - każdą możliwą formą ekspresji werbalno/pisanej - mogę dodać, że ma gówniany rower (to nie ma nic wspólnego ze stójką czy rzeczywistą fajnością roweru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 Sam obserwuje u szosowców, głównie u swoich kolegów, swoistą niechęć do wypinania się z pedałów podczas postojów na światłach. Jeden opiera się o samochód, drugi o latarnie, a trzeci balansuje w stójce na granicy równowagi ryzykując złamania obojczyka 😉 Po jaka cholerę utrudniać sobie życie i rezygnować z tradycyjnego wypięcia ? Nie mam bladego pojęcia... Może chodzi o to żeby bloków nie ścierać, może o ciągłą gotowość do ataku, czy też może o 0,5 kalorii zaoszczędzonej na krótkim ruchu piętą... Hmm... 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 Cytat Jeden opiera się o samochód Szczerze życzę, żeby kiedyś któryś kierowca lekko ruszył, a kolega zaliczył glebę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 Bardziej obawiam się tego, że jakiś brodaty wojownik MMA ulegnie rozdrażnieniu, bo ktoś mu BMW wypalcował 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 3 godziny temu, KNKS napisał: 😉 Po jaka cholerę utrudniać sobie życie i rezygnować z tradycyjnego wypięcia ? Nie mam bladego pojęcia... Może chodzi o to żeby bloków nie ścierać, może o ciągłą gotowość do ataku, czy też może o 0,5 kalorii zaoszczędzonej na krótkim ruchu piętą... Hmm... 😅 Tu chodzi o to żeby nie tracić tej 0,5 sekundy cennego czasu na ponowne wpięcie 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 23 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 (edytowane) Przepis jak zrobić z siebie durnia: - na stałe przyspawać stopy do pedałów -nigdy nie zsiadać z roweru bo się nie da, jak nie można jechać przed siebie to krążyć w kółko -Profit! Można by powiedzieć, że rowerzysta i rower tworzą jedność. Rower jak część ciała, to nabiera nowego znaczenia ale to miała być chyba taka bardziej psychologiczna więź, a nie fizyczna. Edytowane 23 Grudnia 2022 przez leon7877 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 Cytat jak nie można jechać przed siebie to krążyć w kółko Prawdziwe hardkory krążą w kwadrat lub trójkąt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi