leon7877 Napisano 1 Grudnia 2022 Napisano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Intryguje mnie często spotykane jeżdżenie rowerem w kółko w miejscu, coś jak tu: Pytanie jest zasadnicze, w jakim celu niektórzy rowerzyści to praktykują? Czy chodzi o to, żeby Strava nie wykryła postoju? Czy oszczędzanie tarcz/klocków hamulcowych. Edytowane 1 Grudnia 2022 przez leon7877 Cytuj
abdesign Napisano 1 Grudnia 2022 Napisano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Nie, to nie strava. Ten konkretny typ jest po prostu przygłupem. Ps. i przy okazji pipą bo nawet stójki nie potrafi zrobić. Edytowane 1 Grudnia 2022 przez abdesign 1 Cytuj
ChuChu Napisano 1 Grudnia 2022 Napisano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Zdarzało mi się tak robić, ale na DDR, gdy długo nie zmieniało się światło. Tyle że znacznie wolniej, po prostu powoli się toczyłem w przeciwną stronę, żeby po 10 metrach zawrócić. Jak jedna runda nie wystarczyła, to robiłem drugą. W życiu bym czegoś takiego nie zrobił na skrzyżowaniu... A po co? Żeby się nie wypinać. Edytowane 1 Grudnia 2022 przez ChuChu 1 Cytuj
Sansei6 Napisano 1 Grudnia 2022 Napisano 1 Grudnia 2022 Pewnie był już blisko domu, a zamierzony dystans nie wykręcił to dokręcał 🤪 Cytuj
chudzinki Napisano 1 Grudnia 2022 Napisano 1 Grudnia 2022 17 minut temu, ChuChu napisał: Żeby się nie wypinać. Wypiąłby go pojazd skręcający w prawo... 🤣 Cytuj
ChuChu Napisano 1 Grudnia 2022 Napisano 1 Grudnia 2022 Dlatego jest kretynem, że robi coś takiego na skrzyżowaniu i to całkiem sporym. 2 Cytuj
mart66 Napisano 1 Grudnia 2022 Napisano 1 Grudnia 2022 jedyne logiczne wyjaśnienie to, że nie chce " stygnąć" żeby go nie przewiało, choć takie kołowanie śmiesznie wygląda Cytuj
Tomek595 Napisano 1 Grudnia 2022 Napisano 1 Grudnia 2022 Może za mocno skęcone sprężyny w blokach 😁 Cytuj
abdesign Napisano 1 Grudnia 2022 Napisano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Trochę edytuję: Tu się nie ma co zastanawiać dlaczego i czy mu jaja marzną. Za to można mieć kilka "ciepłych" myśli na temat tego kogoś.. Toż ten gamoń jest jednym z powodów dla którego kierowcy są agresywni wobec nas... Edytowane 1 Grudnia 2022 przez abdesign Cytuj
Mod Team sznib Napisano 1 Grudnia 2022 Mod Team Napisano 1 Grudnia 2022 Zmieniłem nazwę tematu, bo nie wiem co ma wspólnego jeżdżenie w kółko na skrzyżowaniu z sezonem rowerowym. Cytuj
leon7877 Napisano 1 Grudnia 2022 Autor Napisano 1 Grudnia 2022 7 godzin temu, ChuChu napisał: A po co? Żeby się nie wypinać. Ale że co, nie wypinać się z spd? No to może on jest usprawiedliwiony, on po prostu nie mógł się zatrzymać bo gdyby się zatrzymał to by się przewrócił. O tym nie pomyślałem. Cytuj
ChuChu Napisano 1 Grudnia 2022 Napisano 1 Grudnia 2022 Nie jest usprawiedliwiony, bo takich rzeczy nie robi się na ruchliwym skrzyżowaniu. Jak masz pustą DDR i obok chodnik, to sobie można kręcić. No ale jak dookoła jeźdżą samochody? A co by było, gdyby akurat był tyłem, a włączyło by się zielone? Wszyscy mają czekać, bo taki cymbał sobie robi kółka? Po prostu, są rzeczy których nie robi się w określonych miejscach. Już nawet nie wspominam, że kręci po obszarze wyłączonym z ruchu. A zatrzymać i wypiąć się mógł, za samochodami. Cytuj
Faja3 Napisano 2 Grudnia 2022 Napisano 2 Grudnia 2022 Takie są porady w amerykańskich poradnikach dla rowerzystów. 😄 Cytuj
Nial Napisano 21 Grudnia 2022 Napisano 21 Grudnia 2022 W dniu 1.12.2022 o 13:24, abdesign napisał: Ps. i przy okazji pipą bo nawet stójki nie potrafi zrobić. O kurde, to jestem pipą... Cytuj
abdesign Napisano 21 Grudnia 2022 Napisano 21 Grudnia 2022 @Nial Nie, nie jesteś. Chyba nie myślisz, że w mojej dość emocjonalnej wypowiedzi chciałbym obrazić kogokolwiek oprócz tego palanta z filmu - Jego chciałem - każdą możliwą formą ekspresji werbalno/pisanej - mogę dodać, że ma gówniany rower (to nie ma nic wspólnego ze stójką czy rzeczywistą fajnością roweru) Cytuj
KNKS Napisano 21 Grudnia 2022 Napisano 21 Grudnia 2022 Sam obserwuje u szosowców, głównie u swoich kolegów, swoistą niechęć do wypinania się z pedałów podczas postojów na światłach. Jeden opiera się o samochód, drugi o latarnie, a trzeci balansuje w stójce na granicy równowagi ryzykując złamania obojczyka 😉 Po jaka cholerę utrudniać sobie życie i rezygnować z tradycyjnego wypięcia ? Nie mam bladego pojęcia... Może chodzi o to żeby bloków nie ścierać, może o ciągłą gotowość do ataku, czy też może o 0,5 kalorii zaoszczędzonej na krótkim ruchu piętą... Hmm... 😅 Cytuj
ChuChu Napisano 21 Grudnia 2022 Napisano 21 Grudnia 2022 Cytat Jeden opiera się o samochód Szczerze życzę, żeby kiedyś któryś kierowca lekko ruszył, a kolega zaliczył glebę. Cytuj
KNKS Napisano 21 Grudnia 2022 Napisano 21 Grudnia 2022 Bardziej obawiam się tego, że jakiś brodaty wojownik MMA ulegnie rozdrażnieniu, bo ktoś mu BMW wypalcował 😁 1 Cytuj
Greg1 Napisano 21 Grudnia 2022 Napisano 21 Grudnia 2022 3 godziny temu, KNKS napisał: 😉 Po jaka cholerę utrudniać sobie życie i rezygnować z tradycyjnego wypięcia ? Nie mam bladego pojęcia... Może chodzi o to żeby bloków nie ścierać, może o ciągłą gotowość do ataku, czy też może o 0,5 kalorii zaoszczędzonej na krótkim ruchu piętą... Hmm... 😅 Tu chodzi o to żeby nie tracić tej 0,5 sekundy cennego czasu na ponowne wpięcie 🤣 Cytuj
leon7877 Napisano 23 Grudnia 2022 Autor Napisano 23 Grudnia 2022 (edytowane) Przepis jak zrobić z siebie durnia: - na stałe przyspawać stopy do pedałów -nigdy nie zsiadać z roweru bo się nie da, jak nie można jechać przed siebie to krążyć w kółko -Profit! Można by powiedzieć, że rowerzysta i rower tworzą jedność. Rower jak część ciała, to nabiera nowego znaczenia ale to miała być chyba taka bardziej psychologiczna więź, a nie fizyczna. Edytowane 23 Grudnia 2022 przez leon7877 1 Cytuj
JWO Napisano 23 Grudnia 2022 Napisano 23 Grudnia 2022 Cytat jak nie można jechać przed siebie to krążyć w kółko Prawdziwe hardkory krążą w kwadrat lub trójkąt 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi