Czeczen Napisano 28 Listopada 2022 Napisano 28 Listopada 2022 Niedawno zacząłem przymierzać się do spd. Zdobyłem kiedyś zaniedbane pedały z tytułu, zrobiłem im serwis i jeśli chodzi o łożyskowanie to jest ok. Problem pojawia się po wpięciu prawego buta. Lewy pedał dociąga buta do platformy natomiast po prawym mi lata na boki. Mogę łatwo wykonać ruch piętą prawo - lewo oraz przód - tył. Teraz stawiam na dwie opcje. Ogólnie w prawym pedale jest spory luz pomiędzy plastikową platformą a osią - od strony korby mogę tym dosyć mocno poruszać w pionie. Zastanawiam się czy raczej to będzie miało wpływ na podparcie czy naciąg sprężyny? Nie chciałem nic kręcić póki się czegoś nie dowiem bo niestety śruby są w tragicznym stanie i na 99% klucz objedzie, będę musiał rozwalać te śruby i kombinować z innymi. Pomiędzy osią a plastikową platformą jest plastikowa tuleja z dwoma ząbkami która odpowiada za ograniczenie ruchu tej platformy i właśnie ona jest wytarta. Widziałem zestawy naprawcze ale tej tulei w nich nie ma. Zastanawiam się czy próbować tym naciągiem kręcić czy nie będzie to miało żadnego wpływu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.