MarcinGrz Napisano 28 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2022 Witam. Mam problem z doborem uszczelek kurzowych. W zasadzie znam tylko wymiary, bo amortyzator nie jest firmowy a na znanym portalu aukcyjnym mało kto podaje dokładne wymiary. Wygląd typowy jak do większości amortyzatorów typu rock shox, średnica goleni 32 mm, wysokość całkowita 15 mm, część wchodząca w dolną goleń 9-10 mm, średnica montażowa 41.1 mm, uszczelka jest z kołnierzem. Czy ktoś będzie w stanie coś poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 28 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2022 Zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGrz Napisano 28 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2022 Aktualnie nie mam zdjętej z amortyzatora, ale wrzucę zdjęcie poglądowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_288 Napisano 28 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2022 z czego kojarzę to właśnie suntoury i rock shoki mają takie wymiary. Z marzocchi na pewno nie bo one używają standardowych wymiarów razem z zawieszeniem motocyklowym. W przypadku marzocchi taka uszczelka nazywa się pierścień zgarniający lub zgarniacz z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 29 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Suntour i RS mają wymienne między sobą tylko bezkołnierzowe 32mm. Reszta jest inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGrz Napisano 30 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 Czy ten kołnierz pośrodku uszczelki ma duże znaczenie? Znalazłem uszczelki o podobnych wymiarach ale bez tego kołnierza i obawiam się, że nie będą dobrze trzymać się w dolnych lagach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi