Skocz do zawartości

[trenażer] Tacx Neo problem z nakrętką

spike123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów.

Mam problem z nakrętką kasety, nakrętka jest obrobiona co oczywiste, wiąże się z problemem z odkręceniem kasety. Oczywiście na upartego, udało mi się ją odkręcić za pomocą młotka, nabiłem klucz i jakoś poszczło ale na dłuższą metę to nie zda egzaminu, myślałem że po odkręceniu podmienie nakrętę od shimano ale tu zonk, ta obrobiona ma dłuższy gwint i shimano nie pasuje:( Drugi problem jest taki że nie bardzo mi pasuje do kasety, ta która jest, jest do kaset z małą koronką 12T a ja mam na kasecie 11T i łańcuch przeskakuje. Jak można się domyśleć, nakrętka jest praktycznie nie do dostania na naszych portalach ogłoszeniowych... Myślałem nad wymianą bębenka na nowy ale nie wiem na jaki, w tej chwili jak dobrze pamiętam jest multisys a ogólnie dostępne są Tacx neo 2T a ja posiadam wersje pierwszą. Jestem w kropce...macie jakieś pomysły?

20221126_200431.jpg

Napisano

Z tego co troszkę poszperałem, jest to bębenek multisys czy jakoś tak, ta nakrętka EDCO pasuje tylko do ich produktów i żadna inna nie będzie pasować, więc mam problem:(

Gdzie można było nabyć takie nakrętki, są już nie dostępne a bębenki multisys, sprzedawane są solo bez nakrętek.😤

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...