Skocz do zawartości

[Oświetlenie] Bontrager-Ion-Comp-RFlare-R-City na kierownicy Giant roam 1 2022

twar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zastanawiam się nad zakupem tego zestawu https://sklep.tomarsport.pl/pl/p/Zestaw-oswietlenia-Bontrager-Ion-Comp-RFlare-R-City/4640 jednakże mam pewne obawy czy ta lampka oświetlająca drogę przed rowerem da się zamontować na seryjnej kierownicy Giant Roam 1 2022 https://www.giant-bicycles.com/pl/roam-disc-1 w sposób nie wymagający żadnych dodatkowych mechanizmów tzn nie będzie świeciła na bok, do góry lub w jeszcze innym kierunku innym niż prosto do przodu oświetlając drogę przed rowerem. :)

Dzięki za odpowiedź. 

Napisano

Po zdjęciach widać, że odbłyśnik jest symetryczny więc tak samo świeci w górę, dół i boki. Nie ma odcięcia, więc może oślepiać jadących z przeciwka. No chyba, że da się skierować w dół i będziesz jeździł jak człowiek a nie jak szpaner z mega mocnym szperaczem oślepiającym jadących z naprzeciwka.

Napisano

Lampka przednia LEZYNE Hecto Drive STVZO Pro 65 - CentrumRowerowe.pl

Lampka przednia PROX Aero F III - CentrumRowerowe.pl

Lampka przednia PROX Kraz - CentrumRowerowe.pl

Fenix BC25r w kategorii Oświetlenie rowerowe w Oficjalnym Archiwum Allegro - archiwum ofert

Bynajmniej nie oznacza to, że te są najlepsze na rynku, ale szukaj czegoś o takiej budowie - z wyprofilowanym odbłyśnikiem i odcięciem światła. Ludzie tego proxa za 60 PLN sobie chwalą. Ja mam teraz coś z decathlona na 3 paluszki AAA. słabe to jest, ale przynajmniej jak skieruję w dół to innych nie oślepiam . 

Za jazdę z mega mocnym szperaczem tudzież latarką taktyczną bez odcięcia policja mandaty powinna solić 

Napisano

@Mihau_ To w takim razie czego mam szukać w innych sklepach? Ten Fenix BC25R który proponowałeś poprzednio już nigdzie nie jest dostępny, jest model 26R ale też tylko chyba u nielicznych sprzedawców na allegro.

Napisano

Tego fenixa dałem ci po prostu jako przykład. Masz sporo ciekawej lektury w temacie;P Po prostu jeśli chcesz mieć dobrą lampkę to szukaj jej u firm "od lampek", producentom rowerów tylko czasami uda się stworzyć coś wartego uwagi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...