memphis123 Napisano 23 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2022 Prośba o opinie czy napęd microSHIFT Advent X tylko tylnia przerzutka nadaje się do jazdy gravelowej spełnia jakieś minimum czy konieczne jest zainwestowanie w sram Apex lub grx i jakie to są różnice? Chcę kupić pierwszego gravela, mam już doświadczenie w kolarstwie szosowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 23 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2022 Nada się. Ma sprzęgło, więc łańcuch nie będzie Ci tłukł o ramę i szprychy. Jak się wkręcisz i uznasz, że chcesz coś zmienić (zapewne rower na lepszy, skoro ma to być pierwszy gravel 😜 ), to zawsze możesz przejść na SRAm lub Shimano. Po drugie - inwestowanie w pierwszy rower danego typu od razu po jego zakupie moim zdaniem nie ma sensu, bo nigdy nie wiesz, czy się w to wkręcisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 23 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2022 Advent X to dobry sprzęt. Działa bardziej twardo, strzelająco podczas zmiany w porównaniu do shimano. Co nie jest dla mnie wadą, daje uczucie pewności zmiany przełożeń w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 23 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2022 Jeździłem na advent X w gravelu i byłem bardzo zadowolony. Działa podobnie jak napędy 1x10/1x11 Shimano w MTB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 23 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2022 Niedawno miałem okazję przejechać się rowerem z Adventem. Wszystko ładnie śmigało, tylko klamki hamulców wydawały mi się mało ergonomiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi