memphis123 Napisano 23 Listopada 2022 Napisano 23 Listopada 2022 Prośba o opinie czy napęd microSHIFT Advent X tylko tylnia przerzutka nadaje się do jazdy gravelowej spełnia jakieś minimum czy konieczne jest zainwestowanie w sram Apex lub grx i jakie to są różnice? Chcę kupić pierwszego gravela, mam już doświadczenie w kolarstwie szosowym. Cytuj
TheJW Napisano 23 Listopada 2022 Napisano 23 Listopada 2022 Nada się. Ma sprzęgło, więc łańcuch nie będzie Ci tłukł o ramę i szprychy. Jak się wkręcisz i uznasz, że chcesz coś zmienić (zapewne rower na lepszy, skoro ma to być pierwszy gravel 😜 ), to zawsze możesz przejść na SRAm lub Shimano. Po drugie - inwestowanie w pierwszy rower danego typu od razu po jego zakupie moim zdaniem nie ma sensu, bo nigdy nie wiesz, czy się w to wkręcisz. Cytuj
clavdivs Napisano 23 Listopada 2022 Napisano 23 Listopada 2022 Advent X to dobry sprzęt. Działa bardziej twardo, strzelająco podczas zmiany w porównaniu do shimano. Co nie jest dla mnie wadą, daje uczucie pewności zmiany przełożeń w terenie. Cytuj
KSikorski Napisano 23 Listopada 2022 Napisano 23 Listopada 2022 Jeździłem na advent X w gravelu i byłem bardzo zadowolony. Działa podobnie jak napędy 1x10/1x11 Shimano w MTB. Cytuj
ArtGD Napisano 23 Listopada 2022 Napisano 23 Listopada 2022 Niedawno miałem okazję przejechać się rowerem z Adventem. Wszystko ładnie śmigało, tylko klamki hamulców wydawały mi się mało ergonomiczne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi