tomasz777 Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Witam szanownych kolegów.Czy ktoś miał doświadczenie z wyżej wymienionym siodełkiem?Ono jest szersze i krótsze,czy takie są teraz standardy?Warto przetestować?Czy postawić na standardowe długie siodło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Cytat czy takie są teraz standardy Standardy od zawsze są i zawsze będą takie, że siodełko ma pasować do konkretnej dvpy a każdemu wygodnie na czym innym To ty wiesz jaki masz rozstaw kości, to ty wiesz jaką masz pozycję na rowerze, ty wiesz czy wygodniej ci na siodełku z otworem czy bez i mając tego dobiera się modele siodełek do przetestowania a nie "z poleceń" Mam tego fizika w rozmiarze 150 (długości ma jakieś 257), mi jest wygodnie. Na pewno pierwszym wrażeniem jest fakt, że jest stosunkowo śliskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Na mokro jest zjazd z tego Fizyka. Jest stosunkowo duże i miękkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaloryfer Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 mam je w gravelu, 160mm, wygodniejsze od poprzedniego siodełka, ale jak napisano powyżej każdej d... będzie wygodnie na czym innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziva Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Godzinę temu, ernorator napisał: Na mokro jest zjazd z tego Fizyka. Jest stosunkowo duże i miękkie. Mam je i miękkim bym je nie nazwała. Raczej średniotwarde, ale każdy ma inny kuper i inne odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz777 Napisano 17 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Zdaję sobie z tego sprawę,że każdy ma inny tyłek.Chodzilo mi tylko o długość,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaloryfer Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Co do długości to wiele razy zastanawiałem się czy nie lepsze było by siodełko do triathlonu. Po co uciskać klejnoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz777 Napisano 25 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2022 W dniu 17.11.2022 o 17:02, tomasz777 napisał: Witam szanownych kolegów.Czy ktoś miał doświadczenie z wyżej wymienionym siodełkiem?Ono jest szersze i krótsze,czy takie są teraz standardy?Warto przetestować?Czy postawić na standardowe długie siodło? Cały czas chodzi mi o to,czy to siodełko jest warte przetestowania,bo może to totalna lipa.Mam 30 dni na przetestowanie siodełka,niepodoba się to zwracam,tak samo mam z butami.Siodelko ma w miarę przyzwoitą cenę, więc zainteresowałem się nim.Jest jeszcze wersja Vento Argo R5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2022 Ty w ogóle widzisz absurd tego pytania? Każdy ma inną dvpę, każdemu wygodnie na czym innym, jeśli masz jakieś przesłanki, że może być dla ciebie ok to sobie przetestuj 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz777 Napisano 25 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2022 Absolutnie nie widzę absurdu.Przeczytaj dokładnie o co mi chodzi bo widzę że nie kumasz.Twoim zdaniem mam zamówić w sklepie 10 siedzeń w ciemno i je testować?Czy najpierw zapytać,co warto przetestować.Czytaj ze zrozumieniem. 1 minutę temu, tomasz777 napisał: Absolutnie nie widzę absurdu.Przeczytaj dokładnie o co mi chodzi bo widzę że nie kumasz.Twoim zdaniem mam zamówić w sklepie 10 siedzeń w ciemno i je testować?Czy najpierw zapytać,co warto przetestować.Czytaj ze zrozumieniem. Tak, chcę mieć przeslanki ,dlatego zadaję pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2022 Cytat Czy najpierw zapytać,co warto przetestować.Czytaj ze zrozumieniem. Ty czytaj ze zrozumieniem. Co z tego, że zapytasz skoro każdy ma inny tyłek. Jak ja np. mam rozstaw kości 130mm to ma mi być wygodnie na tym samym siodełku co gościowi mającemu 110mm? Ty w ogóle wiesz jaki masz rozstaw kości kulszowych? Gdybyś wiedział to byś nie pisał takich głupot o jakiś "teraźniejszych standardach". Mierzysz rozstaw, czy to w sklepie na dedykowanym przyrządzie czy samemu za pomocą choćby pianki florystycznej i masz jakiś punkt wyjścia, kupujesz czy tam wypożyczasz i testujesz, tak to działa Cytat .Twoim zdaniem mam zamówić w sklepie 10 siedzeń w ciemno i je testować? Niektórzy po kilkadziesiąt modeli przerobili zanim trafili na to co ich satysfakcjinuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz777 Napisano 25 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2022 Wiem jaki nam rozstaw kości i wiem jak się go mierzy Napisałem o standardzie długości siodła,bo to jest krótsze od standardowych w nowych rowerach.Czytaj że zrozumieniem.Masz tyle innych wątków,a ty się czepiłes tego.Daj sobie spokój.Nikt tu Cię o nic nie pyta.Nie psuj klimatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2022 (edytowane) W dniu 17.11.2022 o 17:02, tomasz777 napisał: Ono jest szersze i krótsze,czy takie są teraz standardy? Byłoby łatwiej gdybyś używał języka polskiego w odpowiedni sposób Edytowane 25 Listopada 2022 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz777 Napisano 25 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2022 Dla mnie standardowe jest długie,takie widzę w rowerach i takie posiadam.Zaintetesiwalem się krótszym,co jest dla mnie nowością,dlatego pytam tylko i wyłącznie o długość , ponieważ na dłuższym można przybrać więcej pozycji niż na krótszym.Nawet nie wspomniałem o szerokości i twardości,co jest indywidualną sprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz777 Napisano 2 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 W dniu 17.11.2022 o 20:28, tomasz777 napisał: Zdaję sobie z tego sprawę,że każdy ma inny tyłek.Chodzilo mi tylko o długość,. Może ktoś ma to siodło w rowerze xc i opowie o odczuciach?Oczywiście odczucia zwiazane z długścią siedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 2 Marca 2023 Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 Mam to siodełko w Gravelu. Szerokość 150mm. Co do długości, to jak dla mnie jest dobrze. Ogólnie siodełko jest dość śliskie, w miarę wygodne, ale póki co zrobiłem na nim jednorazowo najwięcej ok 60km. Dla mnie i tak dużo wygodniejszy jest Brooks Narrow Imperial. Chociaż tego Fizika będę chciał przetestować na dłuższej trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi