MarcinRp23 Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Cześć Damper Float rp23 2011r. " 175 " Boostvalve. Damper Float CDT " 200" Boostvalve Bardzo proszę o jakiś punkt zaczepienia w sprawie ustawienia tłoku ifp. Od czego powinienem zacząć? , wiem że damper to “ 175“ nie wiem jaki ma skok?. W jaki sposób mogę obliczyć sok? Ale nie SAG! Dodam tylko że na stronie producenta nie mogę znaleźć informacji na temat ifp. Do mojego dampera. Czy może mi ktoś wyjaśnić tak na chłopski rozum jak skutecznie ustawić ten tłok?, najlepiej z wyliczeń bo na oko to wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_288 Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Może tu coś będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekhs Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 6 godzin temu, MarcinRp23 napisał: Czy może mi ktoś wyjaśnić tak na chłopski rozum jak skutecznie ustawić ten tłok?, najlepiej z wyliczeń bo na oko to wiadomo t - skok dampera st - srednica tloczyska si - srednica ifp skok ifp = t / (si/st)2 znając skok ifp sprawdzasz na jaką maksymalną głębokość możesz go wsunąć, na jakiej minimalnej głębokości wystąpi kolizja z tłokiem/zaworowaniem przy dobiciu i to daje ci jakiś zakres w jakim możesz go ustawić ale najlepiej ustawić wg zaleceń producenta dla ctd bv: https://www.ridefox.com/fox17/help.php?m=bike&id=77 dla rp23 będzie inne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi