Siaja Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Dzień dobry Jestem właścicielem rockrider explore540 i ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony. Jedyne co to wymieniłem hamulec na magure mt5. Pisze z zapytaniem, ponieważ nasz mnie myśl na sprzedaż tego roweru i kupno jakiegoś fulla (myślałem o xc100s) czy waszym zdaniem zmiana na fulla jest bardzo na plus i warto to zrobić? Chodzi mi czy naprawdę czuć ta amortyzację z tyłu i czy znacząco zwiększa to komfort jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Bardzo znacząco i nie zastąpi tego żadna amortyzowana sztyca, bo oprócz komfortu zmienia się zupełnie trakcja - tylne koło jest "przyklejone" do nawierzchni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Na ten moment nie planuję kiedykolwiek powrotu do hardtaila mtb. Nie widzę żadnych przewag po za ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Podpisuję się pod tym, co napisali koledzy. Nie wracam do HT. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Ja bym tam chciał HT. W gravelu W MTB pod kątem terenu i wygody to tylko full. Wadą jest waga, to będzie bardziej ociężałe. Tylko akurat XC100S ma jakąś dziwną i niedzisiejszą geometrię z kątem główki 69,5, a to gorzej niż w tym HT. To taki full do jazdy po płaskim Więc jakbyś chciał tym po górach jeździć to lepiej AM100S. Tylko on jest znowu jeszcze cięższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siaja Napisano 15 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 A jesteście wstanie wskazać jakieś fajne fulle do około 6000, oczywscie nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven82 Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 dołóż "1" z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaloryfer Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Jeśli myślisz, że zmienisz HT na FS i zawsze będziesz zadowolony to tak nie jest chyba, że mowa wyłącznie o jeżdzie w dół bo wtedy to zawsze Im tańszy rower tym cięższy a jak masz dużo górek i zamiast 13kg będziesz musiał wtargać ponad 15kg i do tego jeszcze będzie mocno bujać a przednie koło będzie jakoś dziwnie z przodu to wtenczas zatęsknisz za swoim dawnym rowerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 16 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2022 16 godzin temu, Siaja napisał: A jesteście wstanie wskazać jakieś fajne fulle do około 6000, oczywscie nowe W takiej kwocie to chyba tylko Decathlon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 16 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2022 Najtańsze sensowne moim zdaniem to: Marin Rift Zone 1 2023 (do wyboru 27,5 i 29) za 8499zł. Trzeba doliczyć zakup sztycy regulowanej. Dostępne w grudniu. Dartmoor Bluebird Evo (do wyboru 27,5 i 29) za 6999zł. Dostępne w Velo i nie tylko. Rockrider AM100S za 7899zł. Niemniej ja bym osobiście nie kupił nic poniżej rockridera am100s, to dla mnie najniższa akceptowalna półka jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siaja Napisano 16 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2022 Okej dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siaja Napisano 18 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 https://allegro.pl/oferta/rower-ghost-kato-fs-essential-l-27-5-xcr120mm-12742300167 Co sądzicie o takim wynalazku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 18 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 Bardzo dobra oferta za te pieniądze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siaja Napisano 21 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 A dartmoor bluebird Evo 29' nada się do jazdy po płaskim i w terenie? 50/50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 21 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 Rowery o skoku powyżej 100mm w ogóle słabo się nadają do jazdy po płaskim, ale przecież nie jest to zabronione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siaja Napisano 21 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 No właśnie myślę że w przyszłym roku kupię xc100s, więc na razie temat zamkniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 27 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2022 W dniu 21.11.2022 o 23:01, KSikorski napisał: Rowery o skoku powyżej 100mm w ogóle słabo się nadają do jazdy po płaskim, ale przecież nie jest to zabronione... A to co ma 100mm to głównie wyścigowe XC. Generalnie fulle 120-130mm dla nieścigajacych się są najlepsztm wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi