pawels237 Napisano 13 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 Dzień dobry. Szukam silnika do roweru elektrycznego o mocy 500 - 750 watt ale bez przekładni. Najlepiej aby był na przód. Przeszukałem już sporo. I nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 13 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 Rower elektryczny jest wyposażony w silnik o mocy max. 250W 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawels237 Napisano 13 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 Legalny tak. Ale szukam czegoś mocniejszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 13 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 I uważasz, że ktoś publicznie będzie ci pomagał w łamaniu prawa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelizee Napisano 13 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 A ograniczenie do 250W nie dotyczy czasami tylko dróg publicznych? Na np. singletracki też obowiązuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 13 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 @Jelizee na prywatnym terenie możesz jeździć czym chcesz ale taki pojazd nie jest już "rowerem elektrycznym" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzech1991 Napisano 13 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 2 godziny temu, Mihau_ napisał: I uważasz, że ktoś publicznie będzie ci pomagał w łamaniu prawa? A zakup i montaż mocniejszego silnika to łamanie prawa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawels237 Napisano 13 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 Zadałem pytanie czy ktoś wie czy taki model jest w sprzedaży. Ale ludzie piszą o czy to legalne czy nie. Samochodem też można jeździć z prędkością nie dozwoloną. A takie samochody produkują jeszcze (2035). Taki rower elektryczny będę użytkował na drogach nie publicznych. A co do roweru legalnego. Znalazłem ofertę konwersji roweru zwykłego i w ofercie ma silnik 1500w i *Tryb legal (blokuje moc do 250W i 25km/h oraz dezaktywuje działanie manetki przyspieszenia) Wie ktoś gdzie to kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 W dniu 13.11.2022 o 14:15, Mihau_ napisał: I uważasz, że ktoś publicznie będzie ci pomagał w łamaniu prawa? Ja. Zauwazylem w różnych tematach okołoelwktrycznych że udzielających się i sugerujących takie rozwiązania jest sporo. Więc jest to dość liczne ktoś. Regularnie udzielam się w tematach E I niejednokrotnie pisałem o korzystaniu z zestawów 750-1000. Oczywiście można uznać że łamię prawo- można poprosić o interwencję "naczalstwo" forum ponad moderatorką. Przyjmę na klatę odpowiedzialność, nawet zdjecie pagonów czy bana. Czy raportowałeś to administracji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Ale ty musisz mieć silną psychikę, anarchia w czystej postaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 W dniu 13.11.2022 o 18:36, pawels237 napisał: Tryb legal (blokuje moc do 250W i 25km/h oraz dezaktywuje działanie manetki przyspieszenia) Ja Ci w szukaniu silnika nie pomogę bo się na tym nie znam ale to co napisałeś czy tam zacytowałeś to jest warte tyle co napis na płocie - rower tak przerobiony dalej nie będzie mógł legalnie poruszać się w przestrzeni publicznej i nie będzie zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa rowerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuurban78 Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 To może zablokujmy wszystkie samochody do 140 bo nie ma dróg w PL które pozwalają jechać szybciej. Dlaczego nie sprzedają w PL samochodów zablokowanych do 140 ? Wczoraj jechałem autrostradą i śmignął koło mnie >210 wiem bo ja jechałem fabianką 210 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 5 godzin temu, tobo napisał: Przyjmę na klatę odpowiedzialność Cytat wiem bo ja jechałem fabianką 210 Za to co robi przecietny uzytkownik "falcona", ktory sie nam właśnie przedstawił też? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 1 godzinę temu, Tuurban78 napisał: To może zablokujmy wszystkie samochody do 140 bo nie ma dróg w PL które pozwalają jechać szybciej. Jestem za. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Tu wszyscy jeżdżą zgodnie z przepisami, po ścieżkach rowerowych, przeprowadzali by rower przez pasy, gdyby w ogóle jeździli po chodniku, a nawet mają dzwonek. Elektrykami się brzydzą, pytanie o silnik powyżej 250W stanowi obrazę uczuć religijnych, a chęć jazdy powyżej 25km/h to już w ogóle zbrodnia ze szczególnym okrucieństwem więc o tym nawet nie wspominaj 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 8 godzin temu, Mihau_ napisał: Ale ty musisz mieć silną psychikę, anarchia w czystej postaci Nie mam silnej psychiki, zwracam uwagę na takie pierdy jakie tu wyprodukowałeś. Jeśli uznajesz że ten temat łamie zasady forum- donieś administracji. Ja nie posprzątam, przypuszczam że ktoś inny prawdopodobnie tak. Pytasz czy ktoś publicznie będzie pomagał? Podobnie jak w innych tematach w tym dziale - owszem, przecież już były podobne zapytania. Albo to nikomu nie przeszkadzało, albo administracja nie posprzątała albo praworządni użytkownicy nie zaraportowali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 @tobo śmiechłem... Tobie to wolno nawet przeklinać a co dopiero w reszcie kwestii. Taki plus za zasługi co jest żenujące. Ostatnio admin się wnerwił i zamknął taki podobny temat i brakuje mi takiej reakcji za każdym razem kiedy temat zejdzie na motorynki. Niestety zła wiadomość jest taka, że nie ma cię kto spacyfikować wiec produkujesz swoje pierdy jak to ująłeś. Z przyzwoitości szanuj w takim razie drugą stronę bo tego wymaga po prostu kultura i zasady na forum. Rozumiesz, wspierasz wspomaganie już na petardzie jak kłucie dupska w siłowni. Nie oczekuj, że wszyscy będą to wspierać. Jaśniej już się nie daje i wielu klękać przed tobą nie będzie w tej kwestii bo jesteś cienki jak szczypiorek. Przynajmniej dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Ależ ma mnie kto spacyfikować- tylko nie chce. A to już nie jest mój wybór tylko tych którzy tego nie robią. Jestem tykalny i jeśli zechcą mnie oskubać z pagonów , nawet zbanować- to proszę bardzo. To ani moja rodzina, ani przyjaciele, ani kumple od piwa na zlotach, ba, nie mam z nimi żadnych relacji, więc jeśli coś ich powstrzymuje to jedynie ich brak chęci. Czy przeklinam? Może podlinkuj? Chyba że pierd jest słowem w tej kategorii. Nie mam przyzwoitości. W pewnych sytuacjach i dla pewnych osób. Ja nie mam żadnych oczekiwań i nikt mnie nie wspiera. A jeśli - to jednostkowo i nie w wyniku mojego zabiegania o to. Czy ja coś wspieram? Udzielam informacji odnośnie wskazanych przez kogoś potrzeb. Ustosunkowałem się do sugestii oczekiwań że ktoś będzie wspierał chętnego w łamaniu prawa. I skoro uważasz że ten wątek łamie zasady forum to go zaraportuj. Zamknie go ktoś kto uzna go za nielegalny. To chyba może być bardziej skuteczne niż dyskusja i punktowanie mnie? Bo (chyba?) zdajesz sobie sprawę że nie jestem w żaden sposób w zasięgu twojej sprawczości - poza złożeniem donosu? Ps: poprosiłem o zmianę statusu na zwykłego użytkownika. Teraz poczekam na konsekwencje. Jeśli mam prowadzić jakieś interakcje z takimi jak ty to zdecydowanie lepiej będzie z poziomu szeregowca. Przynajmniej nie będziesz wierzgał że mod ma zasady w życi i jest nietykalny. Nie będzie mnie też kusiło żeby cię zbanować, tak zwyczajnie, pod wpływem chwili. Przemknęło mi to przez głowę, w ramach braku szacunku dla zasad i forumowiczów, które wspomniałeś. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 16 Listopada 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2022 W dniu 13.11.2022 o 15:15, Mihau_ napisał: I uważasz, że ktoś publicznie będzie ci pomagał w łamaniu prawa? I na tym należało temat zakończyć. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi