Skocz do zawartości

[Rower XC dla amatora] 7000-8500

Czorny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Poszukuje roweru XC.Chcialbym żebyście swoim doświadczeniem i wiedzą doradzili mi w zakupie nowego roweru.Obecnie jeżdżę Giantem Boulderem który ma 18 lat więc czas na zmiane.Ogolnie rowerem śmigam trochę po asfalcie, szutrze, leśne ścieżki i górki w lesie .W przyszłości chciałbym na pewno spróbować sił w Ultramaratonie. Mam 183 więc L - XL. Dobrze byłoby żeby rower posiadał sztyce regulowana , koła 19,skok amortyzatora 110-120 mm, sztywne osie przód i tył i nie musi być to karbon.Wolałbym nawet aluminium na lepszym osprzęcie no i oczywiście hardtail bo nie mam zamiaru walczyć z grawitacja więc full odpada.Na razie znalazłem odpowiedni dla mnie rower i jest to Marin Team2. 

https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2021-team-marin-2.

Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc 👍😉

Napisano

Fajny rower który, ma wszystko jak trzeba. Jedynie hamulce TRP G-Spec FMR disc są z firmy,  która dopiero wchodzi na masowy rynek. Opinie na ich temat w necie są dobre ale czasami trudno jest udrożnić co jest sponsorowane a co nie. Pytanie o dostępność części serwis itd. Mając pięć rowerów w piwnicy nauczyłem się, że im mniej standardów tym lepiej, 

Napisano

Witam. Masz może jakis link gdzie ludzie opiniuja właśnie te hamulce TRP G-Spec FMR Hydraulic Disc.? Ja nie mogę nic znaleźć ciekawego.Jedyne co znalazłem to filmiki o hamulcach TRP Spire ale to są hamulce mechaniczne na lince .

Napisano

Dzięki bardzo.Zacząłem już patrzeć na OLX nawet bo nic ciekawego mnie nie zainteresowało oprócz tego Mrlina na razie a w sumie te 10 tys. to i tak przekracza mój budżet bo chciałem coś w okolicy 8 tys.Pozdrawiam.

Napisano

Aby kupić coś używanego trzeba mieć dużo czasu, wiedzy  i cierpliwości. Czasami trafiają się naprawdę perełki w rodzaju, że ktoś kupił rower bo mu się zdawało, że będzie jeździł a potem po roku czy dwóch sprzedaje sprzęt, którym był kilka razy w  lesie.😃

Niestety jest sporo mocno zużytego sprzętu z ogłoszeniami w stylu  "stan bardzo dobry tylko małe pęknięcie przy suporcie ale się nie powiększa" i tak dobrze, że ktoś się przyznaje.👍

Może warto popatrzeć na firmy sprzedające bezpośrednio jak np. Canyon lub w miksie Decathlon.

Popatrz na tego Grand-Cayon.

https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gorskie/trail-bikes/grand-canyon/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...