Skocz do zawartości
  • 0

Owijka - pomoc w montażu

Gość Karmazynowy jeleń

Pytanie

Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

Witam,

Jak ktoś ma wiedzę (doświadczenie) prośba o podzielenie się nią nt. nawijania owijki. Nie robiłem tego wcześniej, ale dziś spróbowałem i nie jest to bardzo trudne. Fakt, że podparłem się kilkoma filmami YT Owijka https://allegro.pl/oferta/owijka-na-kierownice-bontrager-grippytack-2019-odc-12567758659  i ona ma w zestawie takie dwa dodatkowe kawałki, które kleimy na obejmy mocujące klamek. Możemy ich nie używać i przechodząc owijką na górę, zejść znowu na dół i wykonać tzw. ósemkę. Taśmy jest wystarczająco długo i tu pytanie: co lepsze, ta ósemka czy te naklejane kawałki?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z paskiem jest po prostu łatwiej nie zrobić "buły" pod gumą. A tak jak ktoś ma trochę nawet minimalnie zdolności manualnych to oba sposoby opanuje i w użytkowaniu nie będzie różnicy - no warunek że nie zakręci tak "ósemki" że potem guma się będzie źle układać.

Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

No to będę się tego paska trzymał. W tych filmach też jest dużo błędów i niektórzy niby wiedzą wszystko, a brzydko im to wychodzi. Zauważyłem, że kilku z tych magików, kończąc u góry nawijanie, prostują taśmę. Później ją ucinają pod kątem, co już pomaga tyle, co umarłemu kadzidło A po co? Ona do końca powinna być nawijana pod kątem, wtedy ładniej się prezentuje. Ten filmik dobrze pokazuje samo zakończenie, bo wcześniej też fuszerki trochę jest: 

Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

Owijka zmieniona na kierownicy, bo na lemondce została stara. Ameryki nie stworzyłem, to jednak jest sztuka. Owinąłem samą kierownicę i skróciłem nadwyżkę 7-8cm Duda na Tarchominie tą samą owiewką owinął i kierownicę i lemodkę. Jak on to zrobił, nie mam pojęcia:  https://imgbox.com/qZQPFRaC

Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Wpadłem do Stolicy i odwiedziłem salon Dudy. Pogadałem z nim chwilę i pamiętał, że doniosłem rolkę owijki na lemondkę. Trawiło mnie to trochę, bo dość mocno ją naciągałem a zostało ledwie kilka cm. No i proszę, mistrz to i pamięć mistrzowska. Pewnie znając siebie zamówiłem 4-5 szt. tych owijek i później zapomniałem co i jak hehe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...