artie Napisano 25 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2022 https://www.canyon.com/pl-pl/stealth-special-2022/?hideSelectedFilters=true&map_prefn1=pc_welt&map_prefv1=Mountain+Bike Coś byś tam znalazł z Canyona w dobrych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzoosa Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Jestem przekonany, że autor tematu będzie się już bał napisać jaki rower kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaloryfer Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 A niby dlaczego? Równie dobrze mógłby się bać nim wyjechać w teren. Ciekawy jestem jakiego dokona wyboru oraz jaką będzie mieć opinie za pare miesięcy. Szkoda było by wywalić kupę kasy w coś co nie do końca mu sie podoba albo mu nie leży jak np gravel. Pieniądze, które zamierza przeznaczyć na rower w zupełności wystarczą mu na rower górski o jakim wspomniał na początku a nawet starczy mu na górski typu FS, który jest znacznie wygodniejszy. Dzięki forum dowiedział się na co zwrócić uwagę oraz po części słuszne opinie o FS jak większy skok większa waga, opony mają znaczenie, blokada niekoniecznie bo to zależy od stylu jazdy itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmw750 Napisano 26 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 (edytowane) 19 godzin temu, Kaloryfer napisał: Tak ja to widzę. Scott Spark, Canyon Lux Trail. Ewentualni moze sobie opony zmienić na węższe i z mniejszym bieżnikiem. Ten Lux Trail ma wszystko czego oczekiwałbym od takiego roweru, niska waga, FS, blokady na kierownicy, zębatka 34T, opony w rozsądnej szerokości, bardzo ciekawa propozycja🤔 Powiedzcie mi , jak z przewożeniem carbonowego roweru samochodem, czy da się go zamontować na bagażnik z tyłu auta? Czy tak jak czytałem tylko bagażnik dachowy ze zdjętym kołem, i montaż za oś? Edytowane 26 Listopada 2022 przez bmw750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaloryfer Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Mam takiego traila tyle, ze CF7, jestem bardzo zadowolony. Przewoziłem go na bagażniku z tyłu auta i nawet sie nad tym nie zastanawiałem. Trzeba to robic z głową i nic na siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmw750 Napisano 26 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Według kalkulatora Canyona, przy moich parametrach (172 cm, i krok 80 cm), zalecany rozmiar to S, czy M będzie za duża i trzymać się tego co pokazuje kalkulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Mam 166 cm wziąłem S ale nie czułem się dobrze bo lubię wyciągnięta pozycje dlatego wydłużyłem mostek o 10 mm i dodałem sztyce z ofsetem też 10 mm. Dodatkowo s-ka ma koła 27,5 m-ka 29”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Może być na styk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 29 minut temu, Kettler napisał: Dodatkowo s-ka ma koła 27,5 m-ka 29”. Chyba w innym modelu. Wszystkie S mają 29" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmw750 Napisano 26 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Ogólnie Canyon jest dość długi, więc chyba nie ma co kombinować, tylko poczekać na S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Mam canyona luxa z 2022 (poprzedni model). Przy moim wzroście 174 cm wybrałem M, gdyż S była zbyt mała. Wyglądałem i czułem się jak na rowerku po młodszym bracie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmw750 Napisano 26 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Życie jednak jest ciężkie, kiedy człowiek już znalazł rower to teraz problem z rozmiarem 🤣 7 godzin temu, schwinn0 napisał: Może być na styk Na styk rozmiar S? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmw750 Napisano 26 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Czyli M, już raz popełniłem ten błąd i jeździłem na za małym rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Musisz sam zdecydować. Warto jest przymierzyć się do obu. Ja mam 174 cm i długość nogi 82cm. Brakowało mi sztycy do prawidłowej wysokości siodła. Przy M jest OK a mostek dałem 70 mm zamiast standardowego 80 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmw750 Napisano 26 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Problem w tym, że przymierzyć się nie da. 😒 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzoosa Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Reach 460 to wysoka wartość, mam taką w swoim rowerze, tylko przy wzroście 186. Patrzcie ludzie na geometrie ! a nie "miałem ske ale była za mała", tyle że piszesz o innym rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Da się. Trzeba zakupić i ew zwrócić. 😁 Do momentu terminu wysyłki nie musisz nic płacić. Ja czekałem na swoją zamówioną M. W międzyczaaie pojawiła się S w outlecie. 1 minutę temu, Brzoosa napisał: Reach 460 to wysoka wartość, mam taką w swoim rowerze, tylko przy wzroście 186. Patrzcie ludzie na geometrie ! a nie "miałem ske ale była za mała", tyle że piszesz o innym rowerze. Patrzę i porównywałem wszystkie wartości. Wyraźnie napisałem o tym co miałem i co mierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmw750 Napisano 27 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2022 W dniu 26.11.2022 o 13:24, Kaloryfer napisał: Mam takiego traila tyle, ze CF7, jestem bardzo zadowolony. Przewoziłem go na bagażniku z tyłu auta i nawet sie nad tym nie zastanawiałem. Trzeba to robic z głową i nic na siłę. Jaki masz rozmiar tego Canyona, i le wzrostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 27 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2022 19 godzin temu, schwinn0 napisał: Musisz sam zdecydować. Warto jest przymierzyć się do obu. Ja mam 174 cm i długość nogi 82cm. Brakowało mi sztycy do prawidłowej wysokości siodła. Przy M jest OK a mostek dałem 70 mm zamiast standardowego 80 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 27 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2022 (edytowane) W dniu 26.11.2022 o 13:29, bmw750 napisał: Według kalkulatora Canyona, przy moich parametrach (172 cm, i krok 80 cm), zalecany rozmiar to S, czy M będzie za duża i trzymać się tego co pokazuje kalkulator? Mka ma przekrok 794mm wg Canyona ale jak ktoś lubi ocierać się o rurę swoimi klejnotami to czemu nie. Edytowane 27 Listopada 2022 przez Alsew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmw750 Napisano 27 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2022 S-ka 4 mm mniej, żadna różnica 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaloryfer Napisano 27 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2022 55 minut temu, bmw750 napisał: Jaki masz rozmiar tego Canyona, i le wzrostu? 180cm i chyba 83cm w kroku i M-ke. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 27 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2022 18 minut temu, bmw750 napisał: S-ka 4 mm mniej, żadna różnica 😉 Za nic w świecie nie chciał bym na tym jeździć. Tak to se można robić gravele do jazdy po szuterku a nie rowery do ostrej łupanki. Zresztą ht od Canyona też ma gigantyczny przekrok. Taka niemiecka szkoła projektowania rowerów... Ale cena czyni cuda że aż klejnoty się podnoszą 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmw750 Napisano 27 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2022 Masz rację, lipa te Canyony nie kupuję, przekonałeś mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi