Kettler Napisano 8 Listopada 2022 Napisano 8 Listopada 2022 Cześć Poszukuje roweru typu full aby go przerobić na elektryka. Musi mieć przykręcany suport, być w miarę lekki i mieć ramę S. Natrafiłem we Wrocławiu na rower marki Stockli w dobrym stanie na niezłym osprzęcie. https://www.olx.pl/d/oferta/nr-565-rower-gorski-full-stockli-morion-26-slx-3x10-CID767-IDPhAYA.html Pytanie czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tą marką bo trudno coś znaleźć w necie. Cytuj
KSikorski Napisano 8 Listopada 2022 Napisano 8 Listopada 2022 Ten rower nie jest w rozmiarze S. W przypadku starych grzmotów mniej ważna jest marka, a bardziej kondycja. Musiałbym chyba na głowę upaść żeby za ten sprzęt dać ponad 3 tysiące. Cytuj
Mihau_ Napisano 8 Listopada 2022 Napisano 8 Listopada 2022 Jak odpaliłem ogłoszenie i zerknąłem na kwotę to pierwsza myśl - karbon xd Cytuj
Kettler Napisano 9 Listopada 2022 Autor Napisano 9 Listopada 2022 10 godzin temu, KSikorski napisał: Ten rower nie jest w rozmiarze S. W przypadku starych grzmotów mniej ważna jest marka, a bardziej kondycja. Musiałbym chyba na głowę upaść żeby za ten sprzęt dać ponad 3 tysiące. Dzięki za uwagę o rozmiarze 🙂 No właśnie w tym przypadku rower wyglada prawie jak nowy, osprzęt i piasty SLX. Niestety trudno jest znaleźć coś w dobrym stanie za niewielkie pieniądze. Może ktoś coś widział albo ma do sprzedania w parametrach o jakich pisałem. A coś na temat marki Stockli ? Cytuj
KSikorski Napisano 9 Listopada 2022 Napisano 9 Listopada 2022 Cytat A coś na temat marki Stockli ? Jolanda na tym kiedyś jeździła, więc nie może być z definicji gruzem. Cytuj
ChuChu Napisano 9 Listopada 2022 Napisano 9 Listopada 2022 Godzinę temu, Kettler napisał: Dzięki za uwagę o rozmiarze 🙂 No właśnie w tym przypadku rower wyglada prawie jak nowy, osprzęt i piasty SLX. Niestety trudno jest znaleźć coś w dobrym stanie za niewielkie pieniądze. Może ktoś coś widział albo ma do sprzedania w parametrach o jakich pisałem. A coś na temat marki Stockli ? Może i SLX, ale to jest antyk. Deore ma 10s już chyba z dekadę jak nie więcej, więc ten SLX jest jeszcze starszy technologicznie. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 9 Listopada 2022 Mod Team Napisano 9 Listopada 2022 Ja jeżdżę na "antykach" z tamtych czasów (SLX i XT 9sp) i jakoś żyję. Co więcej części zamienne tanie (łańcuch KMC X9 za 5 dyszek można dorwać) i wytrzymałość lepsza niż nowoczesnych 11tek i 12tek. Cytuj
Kettler Napisano 9 Listopada 2022 Autor Napisano 9 Listopada 2022 Nie chcę pisać jakim ja jestem antykiem. 😂 Moim celem jest zrobić elektryka full który będzie ważył max 18 kg ( w zeszłym roku złożyłem takiego hardtaila) Nie potrzebuje wielkich kół bo to dla żony, która za duża nie jest, nie chcę też wydać góry grosza. Dzisiejsze fulle w cenie około 10 tyś ważą 15 kg 🙀no i jest problem pressfit o elektrykach nie wspomnę to są jakieś czołgi nie rowery😱 Będąc w temacie -pytanie do bardziej doświadczonych kolegów, jak w takich egzotycznych markach wyglada kwestia dostępności nietypowych części np haka przerzutki, tulei dampera, łożysk ramy. Czy można dobrać np. inny hak lub ktoś dorabia takie rzeczy. Cytuj
ChuChu Napisano 9 Listopada 2022 Napisano 9 Listopada 2022 36 minut temu, sznib napisał: Ja jeżdżę na "antykach" z tamtych czasów (SLX i XT 9sp) i jakoś żyję. Co więcej części zamienne tanie (łańcuch KMC X9 za 5 dyszek można dorwać) i wytrzymałość lepsza niż nowoczesnych 11tek i 12tek. Nie mam z tym problemu, dopóki ktoś nie chce 3k za taki rower 1 Cytuj
Mod Team sznib Napisano 9 Listopada 2022 Mod Team Napisano 9 Listopada 2022 1 godzinę temu, Kettler napisał: jak w takich egzotycznych markach wyglada kwestia dostępności nietypowych części np haka przerzutki, tulei dampera, łożysk ramy. Czy można dobrać np. inny hak lub ktoś dorabia takie rzeczy. Z hakiem nie wiem, zobacz moze tutaj: https://sklep.k2rowery.pl/haki-do-ram-c-101.html Tuleje dampera, montażowe dorabia się na zamówienie, tulejki DU są na Allegro do wszelkich typów damperów, łożyska powinny być standardowe, do dostania bez problemu. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi