Grazar Napisano 6 Listopada 2022 Napisano 6 Listopada 2022 Cześć, chciałbym wraz z żoną zacząć śmigać na rowerku, na początku nieduże dystanse, ale z biegiem czasu dłuższe wycieczki. Pierwsza rzecz to kondycja, ja z nią problemu nie mam, jednak żona już ma słabszą, dlatego szukam czegoś co nie wymęczy jej na samym starcie. Interesuje Nas tylko i wyłączanie droga asfaltowa, bez żadnych lasów, polnych dróg czy czegoś podobnego. Mój wzrost 170, żony 180, wagowo 65/75. Oczywiście 2500 na sztukę, łącznie możemy na start dać 5. Cytuj
Mihau_ Napisano 6 Listopada 2022 Napisano 6 Listopada 2022 Jeśli mają to być stricte "wycieczki" to masz dwa fajne sprzęty https://www.decathlon.pl/p/rower-miejski-dlugodystansowy-elops-500-wysoka-rama/_/R-p-305016?mc=8526940&c=Szary_Niebieski + https://www.decathlon.pl/p/rower-miejski-dlugodystansowy-elops-500-niska-rama/_/R-p-305054?mc=8601841&c=Szary Cytuj
charlie1986 Napisano 6 Listopada 2022 Napisano 6 Listopada 2022 Unibike flash wersja damska lub męska, mar San anselmo lub San rafael Z giant też coś się znajdzie Cytuj
Wojcio Napisano 12 Listopada 2022 Napisano 12 Listopada 2022 Takiego Elopsa 500 jak proponuje Mihau, kupiła dziś moja żona, aby zastąpić dwudziestoletniego Krossa. I jest zachwycona - lekki (względnie), śmigły, dość wygodny, prosty i tani (promocja 1899). Komponenty może nie są masowe, ale przyzwoite. Dobre lampki AXA z podtrzymaniem zasilane z dynamo w piaście, napęd Microshift, v-brake ale klamki i ramiona z lekkiego stopu. Kaseta 11-36. Ładny lakier. Trudno sie czepiać. Pozycja lekko pochylona. Cytuj
rozk_rock Napisano 13 Listopada 2022 Napisano 13 Listopada 2022 W tym budżecie to pewnie tradycyjnie Kands Maestro, zostanie jeszcze na błotniki, bagażnik i oświetlenie. Ewentualnie jeżeli jest potrzeba hamulców tarczowych to Kands Avangarde, ale będzie trzeba dopłacić te 200 zł za sztukę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi