Skocz do zawartości

[Zakup roku 2022] Jeden najlepszy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proponuję następującą zabawę. Wpiszmy w tym temacie JEDEN najlepszy produkt który udało nam się kupić w mijającym roku. Produkt idealny, taki w którym nie chcielibyśmy zmienić absolutnie nic, który dał nam mnóstwo satysfakcji. Taki bez którego już nie wyobrażamy sobie życia :)

Zacznę od siebie.

Spodenki Assos Mille GTS.

Mille GTS.jpg

Napisano

Mój najlepszy deal to sztyca regulowana z Decathlonu za śmieszną kwotę (300?), a zmieniła "rower" w rower górski.

Bałem się więcej zainwestować, bo uznałem to za fanaberię z której szybko zrezygnuję ;) 

Kto jeszcze nie ma temu polecam, nawet te najtańsze pokazują ogrom możliwości.

20220526_115514-2048x1536.jpg

Napisano

Długo się broniłem, ten w sumie również w założeniach miał być dla mojej dziewczyny. Noooo ale mam, używam, nie wyobrażam sobie powrotu do "analogowego" zegarka na co dzień - siedem sprzedałem, zostawiłem tylko garniturowiec

IMG_20221103_171840.jpg

* może tylko nighthawk havana sobie kupię jak się trafi😁

Napisano

Miałem kilka dobrych rzeczy w tym roku, ale najlepszy to chyba...

Garmin Edge 130+

Najniższy model, ale jakość bez zastrzeżeń.

Napisano

Chyba mój najnowszy ostatnio zakup, czyli kask. Giro Helios Spherical Mips

image.png.ae119531c604c0f44429809c60ac85b4.png

Dość długo szukałem tego jedynego i w końcu trafiłem. Nie mam zastrzeżeń, po drobnym ustawieniu pasuje idealnie na głowie, nie jest grzybem, paski to nie sztywne lejce są miękkie delikatne. Dziś była 1 jazda i bez najmniejszych zastrzeżeń, bardziej przewiewny niż mój stary MET. 

No i na końcu bonus:

image.png.175a4763f6b6d4e47fc5f2ce86bcf2a1.png

Idealnie pasuje, nie ukrywam że też trochę mi na tym zależało :) . 

Napisano

Skuter Honda PCX :wub:

Pali to tyle co nic, bo dwa litry. Przekładnia CVT, bezstopniowa - więc dopasowanie prędkości do poprzedzającego pojazdu jest perfekcyjne, bez irytacji że bieg/obroty silnika za niskie/za wysokie. Schowek pod siedzeniem na kask albo zakupy. Wygodna pozycja. Rewelacyjne reflektory LED. No i najważniejsze - irytacja ze stania w korkach zamieniła się w przyjemność z jazdy ^_^ Nigdy nie oddam! 

Napisano

Bilet  miesięczny na komunikację zbiorową w Niemczech za 9 euro  ( DB Nahverkerhr, s-bahny, metro, autobusy,tramwaje i inne cuda ).

Kupiliśmy 3-krotnie ( czerwiec,lipiec,sierpień).

Udało się zrobić 6 wycieczek weekendowych w promieniu 500km od domu i jedną 8dni podczas której dotarliśmy aż do Francji i  jeziora bodeńskiego na granicy ze Szwajcarią.

Sakwy i namiot wisiały na rowerach całe lato.

Patrząc po zdjęciach : Drezno,,Berlin,Wittenberga,Berlin,Harz,Magdeburg,Rostock,Uznam,Rugia,Wuppertal,Bonn,Kolonia,Frankfurt,Koblenz,Schwarzwald,Stuttgart,Konstanz,Wurzburg,Ulm,Erfurt.....

Łaba,Ren,Men,

Napisano

U mnie ciężko wybrać jeden zakup. Ale z wielu zakupów powstał (przy pomocy forumowiczów), jeden produkt. Ulep 2.0 :D 

r2.thumb.jpg.37b9915f12497df209f825a25f425aeb.jpg

Napisano

Najlepszy zakup to paliwo do samochodu ;) Wpakowałem rower i pojechałem na punkt startu 100km dalej, raz tu, raz tam, raz siam. A potem skończył się urlop i odechciało mi się jeździć u siebie, bo "wszędzie" już byłem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...