samiecAlfa Napisano 2 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 Kupiłem rowerek używany i manetka jest do wymiany. Wolnobieg ma 6 przełożeń i szukam jakiejś manetki która wyjątkowo lekko chodzi. Co polecacie? A może jakiś zestaw manetka+przerzutka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plebi Napisano 2 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 Wez cokolwiek np SLRV2006R , RS36. Jak nie kupisz szajsu jakiegos to powinno byc OK. Generalnie - zmiana przerzutek zwlaszcza u malych dziewczynek (nie maja siely w dloni) jest trudna. Jesli kupiles uzywany - to wymien tez pancerz na dobry, bo moze byc problem z pancerzem jak nie bedzie wystarczajaco 'sztywny' i czysty - koszt zerowy a wg mnie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytkum Napisano 2 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 Moja 6-latka nie ma problemu z manetką x4 srama, generalnie popatrz co montują teraz do wooma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajinRonin Napisano 2 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 U mnie doświadczenie powiedziało że czyste pancerzyki, linki i mechanizmy plus przesmarowanie pozwala zmieniać biegi nawet 6-latce bez problemu nawet najtańszymi manetkami SRAM czy Shimano w tanich modelach Bulls'a czy B-Twin'a. Może najpierw spróbuj w tę stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samiecAlfa Napisano 5 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 ok. wymienie pancerze i przeczyszcze przerzute i zobaczymy. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi