szmyra12 Napisano 1 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 Witam, szukam jakiś hamulców do podmiany za moje Tektro HDM 275, rower służy głównie do jazdy w lekkim terenie, trail czy jakieś trasy XC z hopkami i dropami. Nie wiem czym się kierować, chciałbym zakupić jakieś lepsze hamulce jednocześnie nie kupując tak dobrego sprzętu że nie będę go wstanie wykorzystać. Dlatego więc pytanie w co powinienem zainwestować do roweru z takim zastosowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 2 Listopada 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 Zacznij od określenia budżetu, bo zapewne padną propozycje z wysokiej półki. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 Lepsze od posiadanych to półka deore... 600zł + tarcze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmyra12 Napisano 3 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 20 godzin temu, bogus napisał: Zacznij od określenia budżetu, bo zapewne padną propozycje z wysokiej półki. 😉 Problem jest w tym że nie wiem w jaki próg cenowy celować. Nie miałem okazji porównać sobie na żywo jakości pomiędzy klasami hamulców dlatego nie wiem ile powinienem na nie wydać i czy różnica jest tak niesamowicie zauważalna. To będzie mój pierwszy upgrade hamulców więc wcześniej nie przykładałem do tego takiej wagi i średnio jestem rozeznany w tym temacie. Wydaje mi się jednak że ok 800zł powinno mnie zaspokoić na najbliższe sezony, czy może właśnie coś za 600-700zł będzie wystarczające do moich potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 3 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Shimano XLS M7100 - 165 Euro, czyli mniej więcej 800PLN - Shimano SLX v+h Set Scheibenbremse BR-M7100 J-Kit - bike-components XT M8100 to już trochę drożej 200Euro - Shimano XT v+h Set Scheibenbremse BR-M8100 mit Metallbelag J-Kit - bike-components Chyba że używane M8000, przejechane 1100km - Shimano Deore XT BR-M8000 vorne und hinten Scheibenbremsen 1100km TOP!!! | eBay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi