Taternik Napisano 1 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 Witam wszystkich, dzisiaj na terenowej wycieczce zaczęło mi odcinać napęd- wspomaganie ( silnik Yamaha PW-ST) . W trakcie jazdy wyskakuje Er i wyłącza wspomaganie. Po odpaleniu chodzi i za jakiś czas znowu odcina. Miał ktoś taką sytuacje? Coś nie styka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 1 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 My mamy podobnie, wyłącza się co kilka dni, po włączeniu znowu działa. W rozmowie telefonicznej serwis sugerował uszkodzenia 1 celi baterii, ale myślę że to nie to - bo mamy dwa identyczne rowery i występuje to tylko w jednym, na obu bateriach. Jak często Ci się wyłącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taternik Napisano 2 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 No na jednej wycieczce ( pierwszej) z 7 razy 🫤. Rower nówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 2 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 No to do reklamacji. Napisz co stwierdzi serwis - ja obstawiam że gdzieś jest kiepski styk i przerywa zasilanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taternik Napisano 2 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 Jutro przetestuje jeszcze w gorcach i leci do reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 2 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 A jakiej firmy jest ten rower? Bo nasze to Liv - czyli damska marka Gianta. Ale nasz zaczął przerywać w piątym roku po przebiegu 12 tyś. i sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kangur72 Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Ja miałem ten sam problem w Haibike AllTrail'u. Po jakimś czasie zwróciłem uwagę że w momencie, gdy odcina wspomaganie na wyświetlaczu prędkość pokazuje 0. To naprowadziło mnie na przyczynę. Delikatnie skorygowałem położenie magnesu względem czujnika kontaktronowego i problem ustąpił. Nigdy więcej się nie pojawił. Korekta polegała na przesunięciu magnesu wzdłuż szprychy. Przy korygowaniu ustawienia magnesu sugerowałem się rowerem żony, która ma ten sam napęd, a w którym ten problem nigdy nie występował. Różnica w ustawieniu magnesu jest minimalna. Nie sądziłem że tak minimalna różnica może mieć wpływ na nieprawidłowy odczyt prędkości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raymon Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 W dniu 2.11.2022 o 13:46, Taternik napisał: Jutro przetestuje jeszcze w gorcach i leci do reklamacji. Udało Ci się rozwiązać problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi