Raukos Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Dzień dobry Mam problem z rowerem Canyon Grizl 6 al 2022 - Wkład suportu Token Ninja Lite BB4124 - Korba Rotor Canyon LTD, 46/30 - (ogólnie całość jest na GRX400 oprócz korby) - korba Rotor montowana oryginalnie nie była zmieniana Na małym blacie z przodu w praktycznie pełnym zakresie kasety napęd jest super cichy jest naprawdę rewelacja, problem zaczyna się na dużym przednim blacie, praktycznie na kilku zębatkach kasety napęd jest w miarę cichy. Nie pomaga trymowanie, da się jeździć ale różnica pomiędzy zębatkami wzywając przedniej przerzutki jest zauważalna. Może ktoś ma podobny przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Raczej dziwne, że na małym blacie jest cicho na całej kasecie, powinno być tak 50/50. Do połowy ok w jedną i drugą stronę, trochę za połowę z trymowaniem ok, a krańcowe nawet z trymowanieniem powinny być nie do zaakceptowania. Zabrał bym się za regulacje przerzutek, jeśli nie umiesz to serwis (chociaż jest to dość proste ale rozumiem jeśli ktoś nie chce się tego uczyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raukos Napisano 31 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2022 dwa serwisy nie dały rady, w miastach wojewódzkich w skrajnych częściach Polski (o zmowie nie ma mowy xD )... oba współpracujące z Shimano - dlatego pytanie do posiadaczy roweru w takiej konfiguracji, może się ktoś znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Poszukaj tematu na mtb-news.de - problem jest znany i z tego co pamiętam (ale może się mylę) Canyon wymieniał korby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raukos Napisano 31 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Dziękuję (szacunek za rozległość horyzontów) własnie czytałem forum z mtb-news.de, masz rację, to znany problem, rozmawiałem z Canyon Polska jest mały opór jeżeli chodzi o wymianę. Czyli najgorsze się sprawdza że jest to efekt błędnej konstrukcji i nic z tym się nie da zrobić Ale może jeszcze ktoś znajdzie rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasztanejro Napisano 24 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2022 Część, zamówiłem Canyona 7 kumpel 6. W obu modelach duże blaty w rotorze były krzywe. Po 3 miesiącach stwierdziliśmy, że to reklamujemy z powodu ocierania się łańcucha o przerzutkę. Kumplowi napisali, że nie ma problemu u wymienią korbę, a mi, że to moja wina w użytkowaniu roweru lub przy transporcie. Zrobiłem zadymę, że wiedzą, że wysyłają krzywe korby, że znajomemu bez problemu wysłali a mi pierdoły piszą i czy mam im opinie wystawić. W rezultacie właśnie do mnie również jedzie nowa korbą. Nie daj się, napisz jeszcze raz że korbą jest krzywą i żądasz wymiany. Pozdro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolveron Napisano 25 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2022 Cześć, również jestem nowym posiadaczem Grizla Al 6, rower przyszedł w tym tygodniu i mam wrażenie, że łańcuch ociera o przerzutkę (nie miałem jeszcze okazji dłużej pojeździć). Jaką korbę wysyła Canyon? wymiania na Rotor czy jakaś inną (GRX)? Pozdro! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KerryJ Napisano 29 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Hej, ten sam problem, właśnie mi zadzwonili z serwisu przy przeglądzie zerowym, ze korba rotor jest krzywa. Rower nigdy nie był jeżdżony, z pudła wyszedł do serwisu. bede zgłaszać reklamacje, tylko generalnie dodzwonic się do canyon Polska to jakiś dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raukos Napisano 1 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Odpisali mi że wymienią lub doślą do własnoręcznej wymiany blat z korby ! Miał ktos taki przypadek ?? Edytowane 1 Grudnia 2022 przez Raukos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raukos Napisano 3 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2023 Duży blat wymieniony, niestety testowałem tylko na odcinku 200m ale może to tylko działanie nadziei ale jest lepiej, na razie jestem chory więc nici z jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucnet Napisano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2023 Mam Canyon Endurance Al 7, naped tiagra 4700 z fabryczną korbą ROTOR. Naped głośno hałasuje. Plan jest taki, żeby po roku wymienić naped na 105, prócz korby. Nie podejzewalem że może to być wina korby. Jak sprawdzic, że korba jest krzyw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raukos Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2023 Ja nie wierzyłem sobie (nie wierzyłem że blat mize byc krzywy ), jadąc dzwiek ocierania jest cykliczny, ściągając łańcuch a nawet i z łańcuchem kręcąc korbą widać ze blat delikatnie faluje, to były milimetry ale widać to gołym okiem (myślałem ze mi sie wydaje tylko ). Canyon ma blaty do wymiany, ten problem jest ogólnoeuropejski. Jak masz gwarancje pisz o wymiane korby może sie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucnet Napisano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2023 Sprawdzę to jak tylko bede go miał pod rękom i dam znać. Rower wywiozłem na zimę. Mam go dopiero 1 miesiąc. Był kupiony z drugiej ręki, już ma 4 lata i z gwarancją może być ciężko. Chalasuje o wiele głośniej niż Sram GX 1x11, wydawało się to podejrzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raukos Napisano 11 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2023 Aha, myślałem że to obecny rocznik, ale moze warto odezwać sie do canyona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raukos Napisano 27 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2023 Dużo czasu minęło ale pierwszy raz zabrałem rower po wymianie blatu na test - pomogło !! Jest różnica, łańcuch nie ociera, pierwszy raz miałem przyjemność z jazdy Dziękuję Canyonowi za wymianę, ale będzie ochrzan!! Nie róbcie tego więcej innym kupującym !!!!!!!! XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi