ChuChu Napisano 30 Października 2022 Udostępnij Napisano 30 Października 2022 (edytowane) Hej, Pytanie jest głupie i niemalże oczywiste, natomiast w rzeczywistości nie jest tak kolorowo. Mam Kross Esker 4.0 ze sztycą 27.2 mm. Standardowo wchodzi zacisk 31.8 mm, ale jest to rama stalowa i jak się okazało, średnica jest znacznie mniejsza. Zmierzyłem rurę podsiodłową i niby wychodzi 30mm. Zacisk fabryczny gdzieś tak pomiędzy 29.8mm a 30mm. Problem jest taki, że takich zacisków za bardzo nie ma, a strzelać w ciemno mi się za bardzo nie chce. Napisałem do producenta, natomiast pewnie odpowiedzą pod koniec tygodnia, a mnie nieco goni czas. Ktoś miał taką sytuację i wie jakiego zacisku powinienem szukać? Z tego co widziałem są 29.8mm, ale trafiają się także 30mm... Aha, na zacisku jest tylko "27", cokolwiek to oznacza. Edytowane 30 Października 2022 przez ChuChu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 30 Października 2022 Udostępnij Napisano 30 Października 2022 dla sztycy 27,2 w większości występują zaciski na 30,8 ale jak chcesz ciaśniej to takowe moze?: 30,5 https://allegro.pl/oferta/obejma-zacisk-do-roweru-sztycy-srebrna-30-5-9999070995 30 https://allegro.pl/oferta/1-szt-zacisk-sztycy-rowerowej-czarny-30-mm-12339342315 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 30 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2022 Fabryczny zacisk mam, chciałem coś "delikatnego", ale widzę że nie ma szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 30 Października 2022 Udostępnij Napisano 30 Października 2022 29.8mm lub 30mm dadzą radę nabankowo, 30.8mm nie próbowałem... Wilczy Mleczak, Thomek lub po taniości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 30 Października 2022 Udostępnij Napisano 30 Października 2022 Ładny Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 30 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2022 Godzinę temu, kazafaza napisał: 29.8mm lub 30mm dadzą radę nabankowo, 30.8mm nie próbowałem... Wilczy Mleczak, Thomek lub po taniości. Dzięki, wszystkie widziałem. Dam sobie chyba spokój, bo ceny są zaporowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Dokładnie ten sam temat przerabiałem w Rondlu. Szukałem idelanie dobranego zacisku i wybór żaden, aż wreszcie ktoś mi podpowiedział, że 0.2 mm na średnicy nie robi żadnej różnicy. Kupiłem i rzeczywiście jest idealnie, żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi