michalolszak92 Napisano 29 Października 2022 Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Witam Proszę o pomoc w wyborze roweru trekingowego do 6000 zł.moze być trochę więcej Służyć mi ma głównie na dojazd do pracy około 15 km w jedną stronę i czasami weekendowe wypady za miasto z sakwami. W przyszłym roku planuję trasę 1000km . Dlatego zależy mi żeby był funkcjonalny na możliwe dobrym osprzęcie i WYTRZYMAŁY. ostatniego krosa zajechałem w rok . Dlatego chciałem cos z wyższej półki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 29 Października 2022 Udostępnij Napisano 29 Października 2022 (edytowane) A co to znaczy że ,,zajechałeś w rok " ? Tzn co się zużyło ? Każdy napęd można zajechać w rok i każde hamulce . O sprzęt trzeba dbać . O ten droższy nawet bardziej niż o tani bo wymaga większej precyzji . Czyli łańcuch trzeba czyścić , konserwować , mierzyć i na czas wymieniać . System hamowania jaki by nie był też wymaga przeglądów i wymian . Rower za 6 tyś będzie ogólnie dobry i lżejszy od tych z dolnej półki ale nie będzie bezobsługowy . A teraz najważniejsze, 6 tyś to spora kwota na trekking . Każdy rower z taką ceną powinien być już maszyną wysokiej klasy . A konkretnie ... sam poszukaj co jest dostępne , co możesz kupić i wklej linki . Wtedy można porównać , ocenić i doradzić . Mnie do głowy przychodzą turystyczne rowery Giant i Rockrider ( z deca ) . Oba bez amora , takie wyprawowe . Edytowane 29 Października 2022 przez WaGiant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi