Skocz do zawartości

[Do +/- 6000rower treningowy] pomoc w wyborze

michalolszak92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam 

Proszę o pomoc w wyborze roweru trekingowego do 6000 zł.moze być trochę więcej 

Służyć mi ma głównie na dojazd do pracy około 15 km w jedną stronę i  czasami weekendowe wypady za miasto z sakwami. 

W przyszłym roku planuję trasę 1000km .

Dlatego zależy mi żeby był funkcjonalny na możliwe dobrym osprzęcie i WYTRZYMAŁY. 

ostatniego krosa zajechałem w rok .

Dlatego chciałem cos z wyższej półki. 

Pozdrawiam 

Napisano

A co to znaczy że ,,zajechałeś w rok " ? Tzn co się zużyło ? Każdy napęd  można zajechać w rok i każde hamulce . O sprzęt trzeba dbać . O ten droższy nawet bardziej niż o tani bo wymaga większej precyzji . Czyli łańcuch trzeba czyścić , konserwować , mierzyć i na czas wymieniać . System hamowania jaki by nie był też wymaga przeglądów i wymian . Rower za 6 tyś  będzie ogólnie dobry i lżejszy od tych z dolnej półki ale nie będzie bezobsługowy .

A teraz najważniejsze, 6 tyś to spora kwota na trekking . Każdy rower z taką ceną powinien być już maszyną wysokiej klasy . A konkretnie ...  sam poszukaj co jest dostępne , co możesz kupić i wklej linki . Wtedy można porównać , ocenić i doradzić .  Mnie do głowy przychodzą turystyczne rowery Giant i Rockrider ( z deca ) . Oba bez amora , takie wyprawowe .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...