Rafu Napisano 26 Października 2022 Udostępnij Napisano 26 Października 2022 Cześć wszystkim, Planuję mały upgrade roweru przed kolejnym sezonem i chciałem wymienić moją fabryczną sztycę Syncros 150mm na coś dłuższego. Dodam że Syncros Duncan to tak naprawdę Brand-X z innym logo. Z działania obecnej sztycy jestem zadowolony, łatwo ją wyczyścić/nasmarować i można dopompować PSI według uznania. Ważę ~98 kg, więc teoretycznie sztyce z ograniczeniem do 90 kg odpadają. Pierwotnie chciałem kupić OneUp V2 210 mm, bo ma dobre opinie w internetach, ale to koszt 1150zł (najtaniej). Ale za ~900zł można kupić Brand-X Ascend XL, albo jeszcze taniej <700zł CrankBrothers Highline 3. no i tu nasuwa się pytanie: Czy warto dołożyć do OneUp? Czy ktoś z Was ma doświadczenie z tymi sztycami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 3 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Ktoś? Coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 4 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 Co do urzytkowania to za bardzo się nie wypowiem, bo mam ja od dwóch tygodni. OneUp ma w porównaniu z innymi sztycami najkrótszy insert. Co przy długiej sztycy jest już ważne. Sprawdziłeś czy wejdzie Ci insert głębiej w ramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 4 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 @JWO, Kupiłeś OneUp? U mnie 210mm wejdzie spokojnie, a Brand-X i CrankBrothers 200mm będzie bardzo na styk, ale też powinno pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 14 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 Kupiłem w końcu CrankBrothers Highline 3 za €134. Jak ją zamontuję i przetestuję, to dam znać jak się sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi