ChuChu Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Widział ktoś z Was to "cudo"? https://www.canyon.com/en-gb/mountain-bikes/trail-bikes/spectral/keep-it-stable/ Pomysły producentów stają coraz bardziej niedorzeczne, a ten jest wyjątkowo idiotyczny. Chociaż z drugiej strony, będzie można jechać bezpiecznie bez trzymanki, nawet przy wietrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 (edytowane) Serwis tego to będzie dopiero przyjemność Wolałbym "Keep it Simple" Edytowane 25 Października 2022 przez service.ant 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 (edytowane) Stabilizator kierownicy. Stare i było. Edytowane 25 Października 2022 przez uzurpator 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 15 minut temu, ChuChu napisał: Pomysły producentów stają coraz bardziej niedorzeczne, a ten jest wyjątkowo idiotyczny. Miałeś kiedyś sytuację że lądując step-down krzywo się ułożyłeś i kierownica zatańczyła, a ty już widziałeś siebie rozsmarowanego na drzewie rosnącym 1,5 metra od szlaku? Bo ja tak? 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 To naucz się jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 (edytowane) Szczerze to irytuje mnie takie gadanie. Tyle umiem ile się nauczyłem w czasach przed dziećmi. Jak mam czas pojeździć inaczej niż dojazd do pracy, to jest to raz w miesiącu. O dziwo mając taką okazję nie katuję bunny hopa nad pachołkiem tylko idę zjechać kilkanaście razy to, co opanowałem kiedyś. Mam jeden step-down, gdzie jest 7 metrów do przelecenia i to jest granica moich możliwości, już się z tym pogodziłem. Może jak dzieci pójdą do przedszkola albo do szkoły to się będzie miało czas na rozwijanie techniki. Znając swoją sytuację nie powiedziałbym że to rozwiązanie jest głupie, jeśli w 1% sytuacji może uratować kości. Edytowane 25 Października 2022 przez KSikorski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Bardzo chciałbym... tego nie mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 25 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2022 35 minut temu, KSikorski napisał: Miałeś kiedyś sytuację że lądując step-down krzywo się ułożyłeś i kierownica zatańczyła, a ty już widziałeś siebie rozsmarowanego na drzewie rosnącym 1,5 metra od szlaku? Bo ja tak? 😄 Miałem, natomiast nie bardzo widzę w tym przypadku co to by miało zmienić. System musi być na tyle delikatny, żeby nie rwał kierownicy z rąk. Jeżeli trzymasz kierownicę, to to nic nie zmieni. Natomiast jeżeli sprężyna jest mocna i próbuje za wszelką cenę wyprostować kierownicę, to ja dziękuję. Przykład z życia. Jedziesz po sypkim piachu. W takiej sytuacji, lepiej jest niemalże puścić kierownicę, żeby rower sam wyszukał najbardziej odpowiednią ścieżkę. Z tym gadżetem jest to niemożliwe. Jeździłem trochę na MTB i naprawdę absolutnie nie widzę sensu tego rozwiązania. Co będzie dalej? Boczne kółka? Zastanawiam się też nad samym montażem. Widzę że zaciska się to na rurze sterowej. W takim przypadku, ustawienie widelca musi być idealnie w osi ramy. W innym przypadku doprowadzi to do katastrofy. A kto kiedyś ustawiał mostek względem widelca, ten wie że oczywiste to wcale nie jest. No a tutaj mamy jeszcze gorszą sytuację... 40 minut temu, service.ant napisał: To naucz się jeździć @KSikorski olej takie Posty, a użytkownika dodaj do "Ignorowanych". Jest tu wielu takich, którzy wchodzą chyba żeby tylko pisać takie "przycinki". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomo63 Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 A może ten nowy patent Canyona, to pokłosie tego, że pancerze wchodzą w ramę bardzo blisko główki ramy i w wyniku tego kiera sama skręca w stronę z mniejszą ilością pancerzy w ramie? Tak rozkminiam Paten wydaje się bez sensu, bo przy jeździe bez trzymanki ruch kierownicą pomaga w balansie, przynajmniej mi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Przecież się nie da jechać z kierownica usztywniona. Tu na forum kiedyś była dyskusja i filmy. Nawet zawodowcy wysiadali jak im zablokowano kierownice na sztywno, i to po kilkunastu metrach. Nie da się jezdzic bez minimalnych ruchów kierownicą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekCH Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Ciekawe rozwiązanie - kierownica nie jest usztywniona, tylko po prostu sama się "prostuje". Na pinkbike dosyć krytycznie to ocenili, na mtb-news już trochę lepiej, podobno trzeba się przyzwyczaić, ale zwłaszcza przy płaskich kątach gółki i ciasnych/wolnych zakrętach może podobno pomóc. I jak się nie chce tego używać to można to zdemontować. Trzeba by się przejechać, żeby faktycznie ocenić czy jest to sensowe czy może rozwiązuje problem, którego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 25 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Cytat Trzeba by się przejechać, żeby faktycznie ocenić czy jest to sensowe czy może rozwiązuje problem, którego nie ma. Otóż to. Problem którego nie ma, a Canyon go naprawił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi